Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Zimní sporty v údolí Gasteiner Tal

Rakouská horská krajina kolem údolí Gasteiner Tal

K lyžařské oblasti údolí Gasteiner Tal patří obce Bad Gastein, Bad Hofgastein, Sportgastein a Dorfgastein. Tato lyžařská střediska nabízejí návštěvníkům také velké množství možností k ubytování, rušný noční život a samozřejmě také překrásné sjezdovky na okolních vrcholcích – Stubenkogel, Graukogel, Kreuzkogel a Hohe Scharte.

Lyžařům je zde k dispozici více jak 170 km sjezdovek všech úrovní obtížnosti. Ze skiareálu Dorfgastein je možné se kabinovou lanovkou dostat do sousedního údolí Grossarltal.
Pro snowboardisty je zase připraven funpark Boarder’s Paradise v Dorfgasteinu, u lanovky na vrchol Fulseck. Kromě mnoha překážek zde najdete 100 metrů dlouhou a 20 metrů širokou U-rampu.

Z obce Dorfgastein se můžete po běžkařské trati Mühlbach dostat až do obce Maierhofen a zpět. Na trati je možné lyžovat jak klasickým stylem tak i bruslařským stylem. Další stopy vedou do okolních obcí Unterberg, Luggau, Haitzing, Achen, Bad Gastein nebo do Sportgasteinu. Všechny nabízejí různé výkonnostní úrovně a techniky běžkování. Tratě jsou až 12 km dlouhé a jejich velikou výhodou je jistota sněhu až do pozdního jara.

Sáňkařská dráha Bellevue v Bad Gasteinu je velice oblíbená. Na start se návštěvníci mohou nechat vyvézt sedačkovou dráhou a pak se spustit po 2,5 km dlouhé sáňkařské dráze. Ještě delší dráha je dráha Aeroplan, která vede z Kitzsteinu do údolí a je dlouhá 3,5 km. Některé dny v týdnu si zde můžete zasáňkovat i ve večerních hodinách při umělém osvětlení, a to je zcela výjimečný zážitek.

Své sportovní dny strávené na sjezdovkách, běžkařských tratích nebo sáňkařských drahách můžete příjemně zakončit v termálních lázních Bad Hofgasteinu nebo Bad Gasteinu. Po perfektním dni na sněhu to bude perfektní závěr.

Geografie: