Jste zde

Domů » Gasteiner Tal » Dorfgastein

Zimní a letní dovolená v Dorfgasteinu

Oblast Ski Amadé - krajina

V zimě se může salcburské městečko Dorfgastein pochlubit lyžařským areálem Grossarl, kde najdete na 80 km sjezdovek, obzvláště ideálních pro rodiny s dětmi. Dorfgastein je také součástí největší rakouské lyžařské oblasti Ski Amadé. Pečlivě udržované sjezdové tratě a stylové horské chaty čekají na všechny milovníky lyžování a snowboardingu. Samozřejmě, že se zde nabízí i mnoho dalších aktivit, jako například běžky, sáňkování, paragliding, curling, jízda na saních, vycházky po ledě, paragliding a mnoho dalších sportů.

V létě je středisko doslova rájem pro milovníky hor. Četné turistické stezky různé úrovně obtížnosti nabízejí zážitek z pobytu v přírodě v té nejlepší kvalitě. Za pomoci kabinkové lanovky se turisté a horolezci dostanou na Fulseck, kde se mohou oddávat paraglidingu ​​a letům na rogalu a přitom obhlížet nezapomenutelné okolí Gasteinu. Fanoušci golfu si přijdou na své v Golf Clubu Gastein nebo v Golf Clubu Goldegg. Hitem pro děti je bezpochyby Pongi Club.

Solární lázně v Dorfgasteinu se nacházejí doslova jen pár metrů od stanice lanovky a nabízejí hostům příjemné koupání ve vodě s teplotou 26 ° C až 28 ° C. Lázeňská zařízení se nacházejí v nejslunnější části údolí Gasteinertal a využívají je také rodiny s dětmi.
Velmi oblíbenou léčebnou praktikou je zde pocení, zvláště oblíbené mezi návštěvníky zdejší sauny. Je zde vybudována srubová sauna ze staré finské borovice. Z blahodárného tepla saunové kabinky je krásný výhled na sjezdovky a na dolní stanici místní horské železnice.

Geografie: