Jste zde

Domů » Gasteiner Tal » Bad Gastein

Zimní a letní dovolená v Bad Gasteinu

V zimě se stává ze salcburského městečka Bad Gastein jedno velké lyžařské středisko. Přes vrchol Stubnerkogel se dostanete přes skiareál Angertal přímo do lyžařského střediska Schlossalm v Bad Hofgasteinu. V nejvýše položeném lyžařském areálu, ve Sportgasteinu, je prakticky po celou zimu sníh a návštěvníci zde nejvíce holdují atraktivnímu sjezdovému lyžování a pohodlnějšímu lyžování na běžkách.

Třetí lyžařské středisko se nalézá na vrcholku Graukogel a objevíte tu snad ty vůbec nejnáročnější sjezdařské tratě, vhodné jen pro ty nejlepší lyžaře. Vždyť se tu konalo i mistrovství světa v alpském lyžování v roce 1958. Gastein je také součástí největší rakouské lyžařské oblasti Ski Amadé.

V létě tu jistě využijete nesčetné trasy pro pěší turistiku všech stupňů obtížnosti. Procházet se můžete jak po horách, tak i po historických promenádách ve městečku. V každém případě poskytuje Bad Gastein svým hostům již po celá desetiletí pobyt na čistém horském vzduchu, čistou pramenitou a pitnou vodu, ideální nadmořskou výšku pro relaxaci a odpočinek v jednom z nejkrásnějších koutů Rakouska.

Bad Gastein nabízí nesčetné možnosti pro sport a pro trávení volného času. Například 18-ti jamkové golfové hřiště, tenisové kurty, krytou tenisovou halu, cyklostezky a výlety na horských kolech, rybaření, jízdu na koni, lukostřelbu, horolezectví a mnohem více dalších aktivit.

Geografie: