Jste zde

Domů » Gasteiner Tal » Bad Hofgastein

Zajímavosti v Bad Hofgasteinu, 1.část

Bad Hofgastein se zámkem Weitmoserschlössl

Farní kostel v Bad Hofgasteinu je místem rozjímání v obklopení historických a uměleckých pokladů. Takzvaný chrám Panny Marie byl postaven v letech 1498 až 1507. Jeho dominantou je barokní oltář, který je hlavním dílem malíře Josefa Andrä Eisla a sochaře Paula Mödlhammera, a díky němuž tito umělci vstoupili do historie.
Pozdně gotický, typický salcburský zámek Weitmoser byl postaven v roce 1554 a jeho výstavbu silně ovlivnila zdejší tehdejší těžba zlata a stříbra. Dnes slouží zámek hostům jako kavárna a restaurace.

Ptačí svět můžete prozkoumat pěšky na naučné stezce. Je to zvláštní zážitek, výlet s bezprostředním kontaktem se zdejší faunou. Start naučné stezky je u hotelu a restaurace Pyrkerhöhe, asi 20 minut od zastávky městské autobusové dopravy v údolí.

Chůze po gasteinských vysokohorských cestách vás přivede ke Gadaunerské rokli, která se tu rozprostírá pouhých 20 minut od autobusové zastávky v obci Gadaunern. Horská stezka vede podél východní strany údolí od Bad Hofgasteinu do Bad Gasteinu, až k hotelové vesničce Grüner Baum. Délka trasy je asi 8,5 km a potrvá vám cca 2,5 hodiny.

Knappenwelt Angertal je ve střední Evropě unikátní místo s pozdně středověkými tavicími pecemi na zlato a stříbro. Pec byla v provozu již v letech 1490 až 1520. Archeologické nálezy vám umožní pohled do historického každodenního života.

Bad Hofgastein - Gadaunerská rokle
Geografie: