Jste zde

Domů » Gasteiner Tal » Bad Gastein

Zajímavosti kolem Bad Gasteinu, 2. část

Bad Gastein - vodopád

Tipem pro zájemce o historii je kostel svatého Mikuláše. Tento kostel z 15. století je považován za klenot kulturní oblasti městečka Bad Gastein. Obzvláště zajímavé jsou jeho zachovalé fresky a úctu vzbuzující barokní oltář. Je zde také nejstarší kamenná kazatelna v dnešní spolkové zemi Salcbursko.

Lákadlem pro milovníky kultury je farní kostel, který byl postaven v 19. století. Uvnitř se nacházejí umělecké poklady, pamatující několik staletí. Jsou tu např. barokní a novogotické plastiky, mezi jinými i gotická dřevěná socha Madony na hlavním oltáři, vytvořená kolem roku 1450.

Dalším zlatým hřebem "kostelní“ stezky v údolí Gasteinertal je poutní kostel "Maria vom Guten Rat" v Böcksteinu. Kostel byl po třech letech výstavby vysvěcen v roce 1767. Představuje významné dílo raného klasicismu v Salcbursku.

Hotel Grand de l'Europe nabízel kdysi exkluzivní ubytování s fascinujícím historickým nádechem – zejména pro návštěvníky s vysokými nároky. Postaven byl v letech 1906 - 1909, jako luxusní "chrám" z pozdně historické epochy. Dnes má neodolatelnou přitažlivost především pro "noční sovy", poněvadž se zde nachází mezinárodně proslulé Casino Bad Gastein.

Určitě navštivte také chráněné skvosty přírodních krás gasteinského údolí. Doporučuje se zejména výlet k ledovcovým jamám. Světově proslulý gasteinský vodopád se zase dá bez jakéhokoliv pochybování označit za opravdu ohromující motiv pro fotografování. Je snadno dostupný a nachází se přímo v centru Bad Gasteinu.

Bad Gastein s kostelem sv. Mikuláše
Böckstein s poutním kostelem