Jste zde

Domů » Gasteiner Tal » Dorfgastein

Venkovský festival v Dorfgasteinu

Dorfgastein - Venkovský festival

29. festival venkova v Dorfgasteinu se bude konat letos v termínu 6. srpna a 7. srpna 2011. Je to slavnost se spoustou zábavy a her, která se koná v místním centru. Každý rok se uskuteční pod nějakým společným motivem, v tomto roce se celý Dorfgastein změní na jakési výstaviště s tématem "Les". Je to na počest Mezinárodního roku lesů v roce 2011.

Slavnosti oficiálně začínají v sobotu vydatným večerním drinkem, módní přehlídkou kostýmů a další zábavou. V neděli přes centrum projde slavný průvod pod letošním lesním motivem a malí i velcí návštěvníci si jistě vyberou z bohaté nabídky stánků a atrakcí podél hlavní ulice.

Vedle třetího ročníku "Tax-zapfn-Corso", který se bude konat v neděli dopoledne, se letos poprvé v Gasteinu představí také dřevorubecká show "Timbersports", kde se, mezi jinými, objeví též prezentace těch nejsilnějších motorových řetězových pil v Rakousku, což bude dozajista velmi zajímavý zážitek.

Pro malé návštěvníky je v neděli odpoledne připraven speciální dětský program s kapitánem Hugem. Místní obchody a obchodní firmy budou nabízet své ručně dělané výrobky k prodeji, místní restauratéři se postarají o výborné gastronomické zážitky a hudební skupiny o zábavu a správnou náladu.

Geografie: