Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Urban Ice v Bad Gasteinu

Urban Ice v Bad Gasteinu

17. února 2012 se bude v Bad Gasteinu konat Urban Ice - ice climbingová akce (ice climbing = lezení po ledu). Přímo v centru městečka, u místní dominanty, gasteinských vodopádů, se setkají zkušení ledolezci. V tomto ročním období jsou vodopády zamrzlé s obrovskými rampouchy, tvoří zároveň mystickou a majestátní přírodní scenérii a vy je můžete fascinovaně sledovat z mostu. Právě tady je to místo, kde se setkávají místní a národní ledolezci, aby před zraky mnoha diváků pokořili namísto obvyklých ledových svahů ve volné přírodě ledový příkrov místních vodopádů.

Této akce se zúčastní přibližně 20 profesionálů, včetně některých místních lezeckých "hrdinů", jako je Rudi Hauser, Sepp Inhöger a Hans Zlöbl. Kromě toho se také představí několikanásobný národní šampion Markus Pucher z údolí Maltatal a Salewa sportovec Daniel Kopp z Zillertalu. Ti všichni poprvé ukážou široké veřejnosti, co je důležité při lezení po ledu. V těsné blízkosti s nejlepším výhledem na ledovou arénu zažije publikum rychlostní závod s napínavými soutěžemi v přímém přenosu.
Finálový závod se předpokládá ve 20 hodin.

Ale nejen sportovní akce budou k vidění. Trochu dále od místa konání bude o diváky postaráno i jinak - tradičními pokrmy a nápoji od Stieglu. Následovat bude after párty v legendárním baru Silver Bullet.
Akci pořádají firmy Salewa, Sport Schober a Stiehl, za podpory Tourismusverbandu Bad Gastein.

Místo

Vodopády Bad Gastein 47° 6' 51.5952" N, 13° 8' 13.164" E
Location