Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Údolí Gasteinertal

Obce Bad Gastein, Bad Hofgastein a Dorfgastein leží v údolí Gasteinertal, ve spolkové zemi Salcbursko. Tyto obce nabízejí návštěvníkům nejen mnoho možností k ubytování (hotely, apartmány nebo horské chalupy), ale také perfektní podmínky pro strávení letní či zimní dovolené.

Národní park Vysoké Taury je skutečným rájem pěších turistů. Ale také vyznavači dalších druhů sportů, jako např. nordic walking, cyklistika, jízda na koních nebo plavání si v údolí Gasteinertal přijdou na své. Přijeďte si užít odpočinkový den u romantického jezera nebo navštivte alpské koupaliště v obci Dorfgastein. Vyhlášené termální lázně vám nabídnou relaxaci a odpočinek.

Údolí Gasteinertal je v zimě pravým eldorádem pro milovníky lyžování na běžkách. Běžkařské trasy jsou neustále skvěle upravené a každý běžkař si zde přijde na své. Modré nebe, sluneční paprsky a čerstvý prašan sníh jsou zase těmi pravými podmínkami pro každého lyžaře a snowboardistu.

Zimní krajinu si ale můžete užít také bez "prkének". Procházky zimní krajinou, lezení po horách, jízda na saních tažených koňmi, bruslení a sáňkování – to vše může zpestřit vaší zimní dovolenou. Příjemný odpočinek po lyžování nabízejí různé horské chaty a restaurace, které nabízejí speciality místní tradiční kuchyně.

Geografie: