Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Turistika v údolí

horská louka

Salcburské údolí Gasteiner Tal je obklopené nádhernou hornatou krajinou a je tak velmi cílem pro pěší turisty. V letní sezóně často bývá výchozím bodem pro krátké procházky i náročné horské túry. Do Gasteinu můžete přijet s celou rodinou za aktivním odpočinkem nebo za nevšedním sportovním dobrodružstvím. Každý si zde totiž vybere turistickou trasu podle své výkonnosti.

Nejhezčí turistické trasy v Gasteinském údolí jsou ty, které vedou po horských loukách. Tyto trasy jsou určeny pro začátečníky a pro všechny ty, kteří raději volí méně náročnou turistiku. I přesto vás tyto trasy zavedou na vysoko položené horské louky v okolí údolí Gasteiner Tal. Například se můžete vydat na Böckfeldalm, ležící ve výšce 1 538 m.n.m. Cestou se přitom můžete kochat krásnou krajinou a místní jedinečnou flórou.

Zkušení turisté se mohou zase vydat na vrcholky hor, například na vrchol Arlspitze. Tato trasa začíná výstupem přes louku Heumoosalm k Arltörlu. Poté vás povede lesem Lärchenwald a odměnou za náročný konečný výstup vám pak bude nádherný výhled na další horské údolí Grossarltal.

Zkušení turisté a horolezci, kteří mají dobré vybavení, se mohou vydat na túru k vrcholu Laderdinger Gamskarspitze. Výstup, který končí ve výšce 2 413 m.n.m., vyžaduje dobrou kondici, zkušenosti a znalost zdejšího terénu. Dobrý orientační smysl je výhodou, protože některé části výstupu nejsou značeny.

Ubytování je možné v hotelu, apartmánu nebo prázdninovém domě v městečkách Bad Hofgastein, Bad Gastein, Dorfgastein, Sportgastein nebo Böckstein. Všechny tato místa jsou ideálním výchozím bodem pro výlety přes krásně zelené louky a pastviny, v okolí nádherných modrých jezer až na majestátní vrcholky místních hor.

Geografie: