Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Turistická dovolená v Gasteinertalu

Údolí Gasteinertal ve spolkové zemi Salcbursko i se svým okolním horským světem platí jako optimální výchozí místo pro různě dlouhé i krátké turistické výlety. Nehraje zde žádnou roli, jestli chcete svou turistickou dovolenou strávit s celou rodinou nebo si chcete jako profesionál vyzkoušet své schopnosti. Nabídka je široká, od příjemných výletů po rovině až po náročné vysokohorské túry s lezeckými výstupy.

Nachází se váš hotel, apartmán nebo pronajatá chalupa v obci Bad Hofgastein, Bad Gastein, Dorfgastein, Sportgastein nebo v Böcksteinu? Všechna místa v gasteinertalském údolí jsou ideálním výchozím bodem pro různém výletní okruhy. Zvolte si za svůj cíl zelené horské pastviny, modrá horská jezera nebo mohutné horské vrcholy a vaše turistická dovolená v Gasteinertalu nemůže zůstat bez úspěchu.

Pro začátečníky a pro všechny, kteří chtějí podniknout nenáročné a příjemné výlety, jsou ideálním cílem krásně položené horské pastviny vysoko nad údolím. Böckfeldalm leží v nadmořské výšce 1538 metrů a je vyhlášeným cílem pro všechny milovníky výletů po horských pastvinách. Kolem rostoucí rostliny, trávy a křoviny nadchnou nejen botaniky amatéry.

Znáte horu, která je známá také pod názvem "Schuhflicker"? Myslí se tím hora Arlspitze (2 214 m), kterou si za cíl vybírají především trénovanější turisté. Při výstupu na Arltörl (1797 m) můžete načerpat síly v horské chatě Heumoosalm. Poté, co projdete lesíkem Lärchenwald, ukáže se vám překrásný výhled na Grossarltal.

Vysokohorští profesionálové, kteří mají za sebou již mnoho horských výstupů a disponují dobrou výstrojí se mohou vydat na túru k vrcholku Laderdinger Gamskarspitzen. Tento výstup končí až ve výšce 2413 m a vyžaduje nejen výbornou kondici ale i dobré znalosti prostředí. Při této královské disciplíně horské turistiky je vyžadována také dobrá orientační schopnost, protože některé úseky této túry nejsou značené.

Geografie: