Jste zde

Domů » Zima

Snowboarding a freeride v Gasteinertalu

Gasteinertal - zasněžené vrcholky

Bad Gastein, Bad Hofgastein a Dorfgastein – to jsou tři místa v údolí Gasteinertal, která vám nabízejí ty nejlepší podmínky pro snowboardovou dovolenou. V údolí se již konalo mnoho sportovních akcí, které dokázaly, že Gasteinertal vyhovuje jak podmínkám široké sportovní veřejnosti, tak i těm, kteří se snowboardingu věnují profesionálně. Jako příklad můžeme uvést FIS World Cup, který se poprvé konal v Bad Gasteinu a na kterém můžete obdivovat umění sportovních hvězd.

Určitě se vyplatí navštívit snowpark Gastein. Jsou zde vybudované různé překážky, jako např. Rainbow, Straight, Butter, Curved, 2x dráha pro trénování rovnováhy, 2x Picknicktable a 5x Kickerů (8 – 15 metrů), Roller a Jibcan. Je i atraktivním freeridovým místem, na své si zde přijdou jak lyžaři tak i snowboardisté.

V celém lyžařském středisku gasteinského údolí se nachází na 200 km sjezdových tratí, které šplhají až do výšky 2700 metrů. Místo je tak velice zajímavé pro snowboardisty – jedno jestli pro kované "profíky" nebo úplné začátečníky. Zastoupené jsou zde především středně těžké tratě (značené červeně), kterých je zde k dispozici více než polovina. Na své si ale přijdou i vyznavači náročných tratí – najdou zde 24 km černě značených sjezdů.

Jestli máte rádi jízdu na lyžích a na snowboardu ve volné přírodě, pak se vám jistě bude líbit snowboardové středisko v rakouském Pongau. Ale i horský vrchol Stubnerkogel má, co se týče freeridového ježdění, co nabídnout. Nalevo od lyžařského vleku, naproti snowparku, najdete lesní trať, na které si při jízdě přes kořeny můžete řádně vyzkoušet svoji zdatnost.

Každopádně je jisté, že údolí Gasteinertal není výborným místem výlučně pro lyžaře. Také snowboardisté zde mohou prožít nezapomenutelné okamžiky, na které budou vzpomínat minimálně až do jejich příštího pobytu v tomto údolí v Rakousku.