Jste zde

Domů » Zima

Skisafari

Houpačka Dorfgastein - Grossarltal

Každé pondělí máte možnost zúčastnit se zdarma gasteinského Skisafari. Informační tým sdružení Gasteiner Bergbahnen a zimní lyžařské školy vám při něm představí rozmanitost místních sjezdovek a dají vám různé tipy pro lyžování. Prozkoumáte rozsáhlou lyžařskou oblast údolí Gasteiner Tal a poznáte ty nejlepší svahy a horské chaty.

Údolí nabízí velký výběr sjezdovek s více než 200 km perfektně upravených tratí, ve čtyřech velkých lyžařských areálech. Asi 60 km je klasifikováno jako snadné, 120 km jako mírně obtížné a téměř 30 km jako těžké (černé sjezdovky). Největším gasteinským skiareálem je lyžařská houpačka Stubnerkogel - Angertal - Schlossalm, houpačka Dorfgastein - Grossarltal ideální pro rodiny s dětmi zase spojuje dvě salcburská údolí. Vysokohorský Sportgastein dosahuje nadmořské výšky až 2 650 m a Graukogel jako dějiště světového mistrovství v alpském lyžování roku 1958 nabízí dlouhé a obtížné sjezdovky pro vynikající lyžaře.

Místo setkání:
13:00 hodin horní stanice lanovky Kleine Scharte na Schlossalmu

V pondělí se také můžete vydat na túru na sněžnicích s průvodcem přes les Zirbenwald na Graukogelu. Ti, kteří již někdy zažili kouzlo sněžnic přes zasněženou zimní krajinu, by si tento zážitek neměli nechat ujít. Putování na sněžnicích, to je je mnohem více než nějaké "plahočení se" po sněhu. Je to možnost, jak si užít zblízka přírodu a zároveň se cítit jako její součást. Obvzláště působivým zážitkem je procházka za svitu měsíce.

Chůzi na sněžnicích se snadno naučíte a podle vašich fyzických schopností si můžete přizpůsobit úroveň námahy odpovídajícím způsobem. Musíte však dodržet správnou techniku a určitá základní pravidla, jako například výběr správné trasy, denní doba, znalosti počasí a lavinového nebezpečí. V údolí Gasteiner Tal vám k tomu pomůžou některé lyžařské školy.

Místo setkání:
11:00 hodin dolní stanice lanovky Graukogel
Poplatek je 7 euro pro držitele karty Gastein Card, v ceně není lanovka.

Místo

Lanovka Graukogel 47° 6' 57.4704" N, 13° 8' 25.4292" E
Location