Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Rodinná turistika v Gasteinertalu

Skákání přes rozkvetlé louky plné květin, sbírání třpytivých kamínků a pití čerstvého mléka na vysokohorských pastvinách. To všechno nabízí pěší turistika pro celou rodinu v rakouském údolí Gasteinertal. Po snídani se rychle přezout do turistické obuvi, popadnout batoh a pak už jen ven na čerstvý horský vzduch. Nabízejí se trasy přes kopce a údolí tajemnými lesy, podél bublajících potoků a přes slunné louky, kde modré květy zvonků, červené kvítky jetele a žluté květy arniky kvetou jako o závod.

Každé léto vyhánějí zdejší pastýři svá stáda krav a ovcí nahoru na vysokohorské pastviny, kde se zvířata pasou na svěží trávě a na kořeněných bylinkách. Nikde jinde nechutná čerstvě nadojené mléko tak dobře jako na těchto místech a z něho vyrobený sýr nebo čerstvě pečený chléb má právě tak znamenitou chuť.

K dispozici je na 350 km turistických tras, některé z nich jsou sjízdné i s bugginami a dovedou vás celkem na 55 vysokohorských pastvin. Gasteinskou lanovkou se dostanete snadno k mnoha místům, která jsou ideální pro procházky s celou rodinou.

Rýžování zlata v horských potocích, zajímavé příběhy o životě horalů či vlastníma rukama nasbírané bylinky pro přípravu chutného jídla, mnoho nejrůznějších tipů k zajímavým a zábavným procházkám po Gasteinertalu, o tom všem vás ochotně informují místní hostitelé nebo zaměstnanci Národního parku Hohe Tauern.

Pokud budeme chtít absolvovat také rodinné výlety s odborným průvodcem nebo se budete chtít něco dozvědět o sportovním lezení, není nic lehčího, než využít nabízených služeb gasteinských horských vůdců, s kterými budete v těch nejlepších rukou.

Geografie: