Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Návštěva Dorfgasteinu

Rakouská vesnička Dorfgastein

Dorfgastein je nejseverněji položená obec v údolí Gasteiner Tal. Dále na jih pak leží obce Bad Hofgastein a Bad Gastein. Místo je známé svými stále živými zvyky a tradicemi. Je sice také nejmenší obcí v údolí (asi 1 600 obyvatel), ale vše je vybudováno s velkou láskou a se vším pohodlím. K vesničce patří ještě místní části Luggau, Maierhofen a Unterberg.

V obci najdete mnoho možností k ubytování - výborné hotely, některé i s lázeňskou nabídkou, moderní apartmány, penziony i soukromé pokoje. Bez ohledu na kategorii ubytování, všude rychle poznáte přirozeně srdečnou povahu místních obyvatel.
V kompletně renovovaných solárních lázních si můžete podle libosti kromě plavání užít i saunu.

Kulinářsky zde bude o vás postaráno skutečně královsky, najíst se můžete v některé z vynikajících restaurací, ve kterých ochutnáte jak domácí tak i mezinárodní pochoutky. I noční život ve středisku má opravdu hodně co nabídnout. Oblíbené podniky jsou například "Stoani", "Kuhbar"," K21" nebo "Almstadl". Je opravdu mnoho možností, jak si uspořádat příjemný večerní program. A pokud byste snad zatoužili poznat noční život i v sousedních obcích Bad Gastein a Bad Hofgastein, je vám plně k dospozici gasteinský "discobus".

Věděli jste, že v mezinárodním testu lyžařských oblastí v roce 2005 dosáhlo místní lyžařské středisko Dorfgastein/Grossarl až na 2. místo? Nejoblíbenější lyžařskou horskou chatou byla zvolena chata Gipflstadl (u horní stanice lanovky Dorfgastein-Fulseck).

Zasněžená vesnička Dorfgastein