Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Horský svět plný zážitků, 2. část

Jezero Spiegelsee v Gasteiner Talu
Autor: VillageHero

Glocknerblick

Vyhlídková plošina Glocknerblick na Stubnerkogelu nabízí opravdu fantastický panoramatický výhled, mezi jinými i na Grossglockner, nejvyšší horu v celém Rakousku (3.798 m).

Průměr plošiny je 7 metrů a vzdálena je jen nějakých 200 m od horní stanice lanovky Stubnerkogelbahn (2.246 m).

Z boku vyhlídkové plošiny chrání návštěvníky průhledné pletivo z masivního drátu a v podlaze jsou okrouhlé prosklené otvory.

Jen kousek odtud je pak visutý most a další lákadlo Stubnerkogelu - skalní stezka Felsenweg. Vše se dá současně zvládnout během krátké okružní horské vycházky.

Horolezecká stěna

Nově od července 2013 máte na Schlossalmu v nadmořské výšce kolem 2.000 m možnost se naučit horolezectví nebo si ho jen prostě vyzkoušet. Sedm různých lezeckých cest poskytuje perfektní úvod do sportovního lezení na přírodních skalách.

Areál oblasti Gasteiner Tal se nachází v blízkosti horské stanice "Kleine Scharte" v prostoru horní stanice starého vleku Haitzingkogellift.

Jezero Spiegelsee

Jezero se nachází uprostřed divukrásné horské přírody kolem Dorfgasteinu, je velmi oblíbené mezi návštěvníky a po cestě kolem něj se dá chodit naboso.

S trochou odvahy a s trochou zručnosti překonáte poněkud vratký mostek a pak se již můžete věnovat jen a jen relaxaci a užívat si při útulném posezení nebo na lehátkách. Nechybí samozřejmě ani příležitost k občerstvení.

Putování z Fulsecku po rodinné stezce k jezeru Spiegelsee je velmi příjemné. Poté se vydáte kolem restaurace Wengeralm ke střední stanici lanovky. Cestu zpět můžete uskutečnit buď zmíněnou lanovkou, nebo se vydáte do údolí pěšky.

Horské hřiště

Hřiště plné atrakcí se nachází ve výšce 2.000 m.n.m., na "hoře zážitků" Schlossalm. Děti si tady rozhodně přijdou na své, největším lákadlem je bezpochyby obří skluzavka. Hřiště v Gasteiner Talu leží nedaleko přehradní nádrže a fantastického Felsenwegu. Vše je zcela zdarma!

Kouzlo borovice Zirbe

Tzv. Zirbenzauber je stále se rozšiřující projekt, který má přinést návštěvníkům mnoho nových informací o borovici limba, které se také říká královna alpských lesů.

Naučná stezka Zirbenweg byla zřízena v oblasti horní stanice lanovky Graukogel (cca 1.950 metrů n.m.), a je velmi plochá. Putování po ní vám potrvá asi 45 minut, trasa vede prastarými porosty borovice a je obohacena o několik speciálních prvků, jako jsou např. lavičky pro svačinu či houpačky ke chvilce lenošení a relaxace.

Nejrůznější vědecké studie dokazují, že borovice limba snižuje tepovou frekvenci a je zvláště důležitá pro zdraví. Její dřevo je proto velmi často používáno k výrobě lůžek a dalších domácích zařízení.

Nejen z těchto důvodů je dřevo z limby nyní dvakrát tak drahé jako dřevo z jedle nebo ze smrku. Jde určitě o nejdražší dřevo alpských lesů.

Hory v okolí Bad Gastein
Autor: FotoLuik
Geografie: 

Místo

Jezero Spiegelsee, Dorfgastein 47° 14' 10.3992" N, 13° 8' 29.346" E
Location