Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Dovolená na kole, 1. část

Dovolená na horských kolech v údolí Gasteiner Tal, to je cesta za prozkoumáváním Vysokých Taur na dvou kolech.

Máte rádi sportovně zaměřenou dovolenou? Láká vás jízda na horském kole v Alpách? Pak v údolí jako milovníci jízdy na horských kolech a tzv. uphillu, tedy jízdy do kopce, můžete zdolávat horské vrcholy na kole, náročné a rozmanité lesní cesty a stezky.

I když vám při tomto sportovním výkonu bude téct po čele pot, nezapomeňte si vychutnat pohled na místní krajinu a dýchat hlubokými doušky čerstvý horský lesní vzduch. Zastávka na občerstvení v některé z vysokohorských chat na alpských pastvinách vám pak bude opravdu zaslouženou odměnou.

V horách kolem Dorfgasteinu vede celá řada zajímavých tratí pro horská kola. Určitě se vyplatí přejet na lyžařskou horu Fulseck nebo na Amoser Hochalm. Náročná túra pro horská kola vede od Dorfgasteinu přes hory do sousedního údolí Grossarltal.

Další trasy vedou k útulným horským chatám, např. na Kögleralm či na Strohlehenalm. Určitě tam stojí za ochutnání tradiční znamenitá salcburská kuchyně, což také tvoří nedílnou součást ježdění na horských kolech po Salcburských Alpách.

Ty nejatraktivnější výlety na horském kole kolem Bad Hofgasteinu mají začátek u Skizentrum Angertal. Různé okružní trasy vám umožní blíže poznat tamní lyžařský areál ze své letní strany. Jsou tu četné pastviny a horské chaty, které doplní vaše výlety na horských kolech v Alpách ještě o výborné kulinářské zážitky.

Nejoblíbenější trasy pro horská kola ve středisku Bad Gastein vedou na Patschgstuhl a ke střední stanici lanovky na Graukogel. Na Patschgstuhlu ale není žádná horská chata, kde byste si mohli odpočinout.

Proto je tato trasa doporučována pouze zdatným a velmi sportovně založeným cyklistům. Poblíž stanice Graukogelské lanovky je vysokohorská pastvina Graukogelalm, kde to máte do cíle vaší cesty jen nějakých 400 metrů převýšení.

Určitě stojí zato vypravit se na horském kole do Gasteiner Talu v rakouských Alpách, a vyzkoušet si tady různé trasy. Zažijete tady opravdu jedinečnou a velmi příjemnou kombinaci sportu, přírody a vpravdě znamenitých kulinářských specialit.

Geografie: 

Místo

Dorfgastein 47° 14' 37.1832" N, 13° 6' 12.06" E
Location