Jste zde

Domů » Gasteiner Tal » Bad Hofgastein

Bad Hofgastein - informace

Bad Hofgastein - informace

Městečko Bad Hofgastein se nachází v samém středu údolí Gasteinertal. Leží mezi obcemi Dorfgastein a Bad Gastein, a nabízí směsici tradice a modernosti. Centrum Bad Hofgasteinu je koncipováno jako pěší zóna a stalo se zajímavým místem setkávání lidí, kde najdete také mnoho hotelů, penzionů, restaurací, barů a moderních obchodů.

Jen pár metrů od centra pak nejmodernější evropské alpské zdravotní zařízení, ale také skvělé místo k trávení volného času - termální lázně Alpen Therme Gastein. Spolu s Felsentherme Gastein tyto lázně nabízejí především pestré a rozmanité zážitky.
Místo je též často využíváno pro velké konference a události (např. European Health Forum Gastein). Zde mají s těmito akcemi opravdu velké zkušenosti a mají k dispozici ty nejnovější technologie. I pro milovníky hudby a kultury je tady připraven skutečně pestrý program.

Bad Hofgastein nabízí skutečné top hotely v čele s 5-ti hvězdičkovým hotelem Grand Park a velké množství 4-hvězdičkých hotelů mezinárodní třídy. Dále jsou zde 3-hvězdičkové hotely i různé nabídky penzionů se snídaní a apartmány. Počet lůžek pro návštěvníky dosahuje v sezóně čísla 7 500.

Noční život se v městečku odehrává hlavně kolem centra, jmenujme alespoň podniky Almstadl, Gastein Keller, Skybar, Glockner Keller. Ale je zde i mnoho jiných útulných barů a restaurací, zvoucích na strávení příjemného večera.

Místní zajímavostí je, že se tu zřítil objevitel "Ötziho" Helmut Simon 15. 10. 2004 z horského masivu Gamskarkogel a byl pohřben na místním hřbitově.

Bad Hofgastein - informace
Geografie: