Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Bad Hofgastein

Bad Hofgastein a okolí v létě

Bad Hofgastein je známé mezinárodní lázeňské a zimní sportovní středisko, které za rok navštíví asi 145 tisíc hostů. Nabízí pro ně spoustu akcí lázeňského, kongresového i zábavního typu a také nádhernou pěší zónu s obchody, hotely, kavárnami a restauracemi. V krásném městečku v údolí Gasteiner Tal žije asi 7000 obyvatel a minimálně stejné množství lůžek je tu k dispozici pro návštěvníky.

V létě nabízejí okolní hory vynikající podmínky pro turistiku a horolezectví. Dokonce i jízdu na kole si v tomto regionu skvěle užijete. Na okraji národního parku Vysoké Taury si můžete také odpočinout. Jsou tu léčebné lázně Alpen Therme Gastein a již po staletí známé gasteinské radonové termální lázně (radonbalneologie). Z kulturního hlediska má Bad Hofgastein také hodně co nabídnout, zejména v létě se zde pořádá mnoho hudebních akcí.

Zima promění krajinu v nádhernou zimní říši divů. Lyžaři a snowboardisté mají na výběr z velkého množství dobře upravených sjezdovek. Velmi romantická je jízda na saních tažených koňmi, či putování na sněžnicích do neporušených míst. Pro aprés-ski zábavu přitahuje turisty mnoho svérázných horských chat.

Ubytujte se v jednom z krásných hotelů nebo penzionů v rakouském stylu anebo si pronajměte jeden z apartmánů či prázdninových domů. Po dni stráveném na čerstvém horském vzduchu můžete strávit příjemný večer v jedné z místních restaurací, které nabízejí tradiční rakouskou kuchyni.