Jste zde

Domů » Gasteiner Tal » Bad Gastein

Bad Gastein - zajímavosti

Vodopád - je dominantou Bad Gasteinu a již po mnoho let předmětem zájmu mnoha slavných malířů a samozřejmě oblíbeným tématem pro fotografy. Jeho celková výška je 341 metrů a kamenný most, který vede přes vodopád, pochází z roku 1840.

Skalní termální lázně - nachází se zde šest oblastí se skalními bazény, vodní masážní lehátka, gejzíry, vodní trysky, 70 metrů dlouhý tobogán, bazén pro malé děti, skalní jeskyně a panoramatická wellness oblast.

Muzeum Bad Gastein - nabízí zajímavé informace o těžbě zlata, o raných dějinách místa, o lovu, o zvycích a o historii lázní.

Gasteinské štoly - byly vystavěny v nadmořské výšce 1280 m před 50 lety k těžbě zlata. Hledání zlata bylo sice opravdu úspěšné, ale bylo kromě toho také zjištěno, že tunel má velkou léčivou hodnotu a dnes představuje velký úspěch v oblasti léčitelství.

Kostel sv. Mikuláše z 15. století - je skutečným klenotem této oblasti. Uvnitř můžete obdivovat zachovalé pozdně gotické fresky, barokní oltář a nejstarší kamennou kazatelnu v oblasti Salcburska.

Farní kostel - pochází z 19. století, jsou v něm ale shromážděny umělecké poklady staré několik století. Například můžete vidět gotickou dřevěnou Madonu ve vysokém oltáři, který byl vyroben kolem roku 1450.

Poutní kostel Panny Marie - nachází se v místní části Böckstein a byl postaven v roce 1767. Jedná se o významnou práci z období raného klasicismu v Salcbursku.

Hornické muzeum v Böcksteinu - zde se můžete dozvědět něco více o těžbě zlata. Můžete sledovat cestu rudy z naležistě až po hotový výrobek ve funkčním závodě na zpracování rud s vodním kolem, hamrem, splavem a dalšími zařízeními. A jako zvláštní bonus, pokud budete mít trochu štěstí, si můžete dokonce najít zlato v říčce Gasteiner Ache.

Národní park Vysoké Taury - nachází se v srdci rakouských Alp a je druhým největším národním parkem v Evropě. Na ploše 1800 km2 se nachází oblast s krásnou přírodou, která rovněž představuje chráněná stanoviště pro ohrožené živočišné a rostlinné druhy.

Geografie: