Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Aktivní dovolená v létě, 1. část

Jezero Paarseen v údolí Gasteiner Tal

Rakouské údolí Gasteiner Tal nabízí svým návštěvníkům kromě úžasných hor i pobyt v relaxačních lázních a vlastně skoro všechno, co je třeba pro jedinečnou a nezapomenutelnou aktivní dovolenou v rakouské spolkové zemi Salcbursko a přímo v Gasteinu. Tu správnou nabídku zábavy tady najdou rodiny s dětmi, páry i jednotlivci, skupiny i vysloveně aktivní turisté.

Opravdu široké příležitosti k aktivnímu trávení vaší dovolené v Salcbursku, spolu s pobytem ve známých gasteinských lázních, může představovat skutečně regenerační a velice příjemnou změnu v nádherném prostředí.

Pod značkou Aktiv Erleben Gastein najdete snad veškeré druhy akcí z oblasti sportu a dalších volnočasových aktivit, které zajistí skutečně jedinečnou a nezapomenutelnou aktivní dovolenou v Gasteinu.

Plážový volejbal

Plážový volejbal nabízí opravdu jedinečné příležitosti pro tělesné zážitky i pro týmovou práci. Můžete tady i trénovat, zkoušet týmovou taktiku a samozřejmě hrát a hrát, jen co srdce ráčí. Hřiště na plážový volejbal najdete v lázních Alpentherme a u fotbalového hřiště v Bad Hofgasteinu, a na koupališti Solarbad v Dorfgasteinu.

Kuželky

Tato hra vyžaduje mobilizaci techniky a síly, cílem je porazit všech devět kuželek (nejlépe pochopitelně najednou) a užít si přitom příjemnou atmosféru a hodně zábavy na kuželkové dráze Gasteiner Kegelbahnen.

Paragliding

Jako účastníci tohoto zajímavého sportovního zážitku nebudete potřebovat žádné předchozí zkušenosti. Ať už mladí nebo staří (5 - 91 let), lehcí nebo těžcí (20 – 120 kg), doslova každý se může bez obav zúčastnit letu na padáku. V létě postačí i běžné turistické oblečení, v zimě se startuje hlavně na lyžích. Oblečení si lze také vypůjčit.

Po krátkém teoretickém úvodu a výkladu o způsobu letu na padáku se spolu se svým instruktorem tandemového létání rozběhnete jen pár kroků dolů po mírně svažitém kopci a jste ve vzduchu, odkud krásně uvidíte Gasteiner Tal!

Rybaření

V nadmořské výšce 1.856 metrů si můžete užít "Petrův zdar" v nerušené přírodě, obklopeni úchvatnými horskými scenériemi pohoří Hohe Tauern. Autem se dostanete přes Maierhofen až na Steiner Hochalm a odtud pak vede turistická trasa (asi 1 hodinu) do krásné přírodní chráněné rezervace s jezery Paarseen.

Na březích dvou třpytících se jezer se můžete oddat dokonalému požitku z nádherné vysokohorské krajiny alpských pastvin a klidu. Zkuste i vy své štěstí při rybaření a třeba se vám podaří ulovit chutnou večeři.

Nezapomenutelný večer můžete zažít také u rybníka Fuxfarm při lovu pstruhů a při grilování rybích pochoutek u romantického táboráku.

Rafting

Zažili jste již někdy osobně rafting? Je to pocit, jak se dá zvládat elementární síla mokrého prvku s pádlem v ruce, kdy voda nemá teplotu vyšší než 12°C, ale s neoprenovým oblekem to lze snadno zvládnout.

Bezpečnost při raftingu hraje v Salcbursku jednoznačně tu hlavní roli. Každý účastník je vybaven nejen ochranným neoprenovým oblekem, ale i helmou a záchrannou vestou. Takže se po případném pádu do vody nemusíte až zas tak moc bát nějakého tonutí. Vaši kolegové nás určitě rychle vytáhnou z vody zpátky do člunu.

Geografie: 

Místo

Solarbad, Dorfgastein 47° 14' 44.466" N, 13° 6' 34.7148" E
Location