Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Akce v únoru 2013, 1. část

NISSAN Juke X-Rebel

Termín: 1. února 2013

1. února 2013 se bude se hrát v Gasteinu šampionát v hokejbalu, který se stal novým zimním sportem. Je to zajímavý mix jakéhosi druhu vybíjené a ledního hokeje.

Dva týmy složené z pěti hráčů hrají na bruslích proti sobě. Na určeném hřišti se navzájem snaží soupeři trefit protihráče míčem a tím ho vyřadit ze hry. Soutěže se zúčastní 7 týmů, které získají na internetu nejvíc hlasů.

Urban Ice 2013

Termín: 1. února 2013
Místo: Bad Gastein

1. února se také bude konat v místním historickém centru městečka Bad Gastein akce v lezení po ledu, kdy si účastníci vybalí své cepíny a mačky.

Již podruhé se setká 20 špičkových ledových horolezců, aby tu soutěžili před stovkami diváků. Působivé ledové stěny a sportovní maximální výkony dělají z Urban Ice jedinečnou událost, kterou byste měli určitě vidět.

Namísto obvyklé stěny uprostřed přírody budou extrémní horolezci zdolávat speciálně upravenou, 30 metrů vysokou ledovou skalní stěnu s 5 metrů vysokým umělým převisem na konci. V loňském roce získal konečné vítězství po dvou kvalifikačních kolech Georg Santner.

Organizátoři si letos do druhého ročníku připravili velmi zvláštní specialitu: umělý přesah bude výškově nastavitelný. Různé úrovně obtížnosti se tak postarají o ještě více napínavých soubojů.

Mezi letošními účastníky budete moci vidět opravdové mistry svého řemesla, včetně místního „hrdiny“ Rudi Hausera, "ledového mistra" Seppa Inhögera, Petera Neufanga a samozřejmě obhájce titulu George Santnera z Werfenu.

Diváky jistě zahřeje nejen sportovní akce, ale i DJ, který se hudbou postará o správnou náladu. Finále začne ve 20 hodin nad jevištěm a po jeho ukončení bude následovat párty v klubu Silver Bullet.

ARt on Snow Gastein

Termín: 2. až 8. února 2013 v Gasteiner Talu

V rakouském údolí Gasteiner Tal našlo umění na sněhu ARt on Snow nejen nový domov, ale také ideálního partnera. Se svými umělecko - historickými dějinami nabízejí tři městečka Bad Gastein, Bad Hofgastein a Dorfgastein ideální podmínky a perfektní polohu na tuto akci.

Špičkoví umělci z celého světa nabízejí možnost předvést své umění v krásné přírodě, svojí práci s unikátními materiály a prezentovat to všechno zvláštním způsobem. Všichni umělci budou tvořit před očima diváků na sjezdovkách, v různých městských centrech nebo také v lokálech.

Vrcholem letošní akce bude 8. února skvělá párty ARt of(f) Party, kdy budou umělci svá díla za doprovodu hudby od mezinárodně známých DJ´s.

Geografie: 

Místo

Centrum Bad Gasteinu 47° 6' 47.9916" N, 13° 7' 58.0908" E
Location