Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Akce v lednu 2013

Snowboard FIS World Cup Gastein 2013

Termín: 11. ledna - 12. ledna 2013

Místo konání: Stubnerkogel, Bad Gastein

Také v letošním roce se ti nejlepší světoví snowboardisté opět utkají v paralelním slalomu o setiny vteřiny na svahu Buchebenwiese. Již po sedmnácté tak budete mít příležitost poznat světovou elitu v soutěžích o cenné body ve Světovém poháru.

Také stranou sjezdovek se fanoušci mohou těšit na zajímavé akce a velké množství různých párty. Protože je vždy co slavit, bez ohledu na to, kdo vyhraje, na konci závodů bude uspořádána gigantická Worldcup-Party v cílovém prostoru. Na legendárních After Race Partys se v okolních podnicích potkáte s mnoha "hvězdami" a mnozí DJ´s změní noc v den.

Tipy pro snowboardisty mimo akci Světového poháru: freeriding ve Sportgasteinu na svahu Nordabfahrt (1.400 m.n.m.), Dorfgastein - Grossarl se svahem Heimalmabfahrt, a s trasami Route Himmelreich a Route Bergland.

Urban Ice

Termín: 18. 1. 2013

Místo konání: Centrum Bad Gasteinu

Velkolepé převisy, strmé skalní stěny, obrovské rampouchy. Když někde uslyšíte o lezení po ledu (ice climbing), spojíte si většinou tento extrémní sport s těžko přístupnými místy. Mnoho z takovýchto obrázků znáte obvykle snad jen z filmů nebo z časopisů. Není tomu tak v Bad Gasteinu.

Tady se totiž scházejí adrenalinoví profesionální nadšenci vyznávající tento sport. Dne 18. ledna 2013 se tedy v samém místním centru koná opravdu velkolepá podívaná. Namísto na obvyklé lyžařské svahy tady až neobvykle velké publikum upírá svou pozornost na speciálně připravené skalní stěny. Finálového klání se zúčastní 20 účastníků a celá akce vypukne ve 20:00 hodin.

V Bad Gasteinu se na premiéru připravovali již v loňském roce, 18. ledna 2012. Toho dne se začaly vybalovat uprostřed dech beroucí kulisy historického centra cepíny a mačky. Organizátoři vůbec nešetřili svým úsilím, aby byly skalní stěny naproti baru Silver Bullet patřičně profesionálně upraveny.

Od toho vůbec prapůvodního úmyslu, totiž, že se zde bude lézt v místním zamrzlém vodopádu, pořadatelé upustili. Byla tam sice vrstva ledu, ovšem nebyly zaručeny bezpečné podmínky při takovéto akci. Soutěž dozajista získala na ještě větší popularitě, když se její konání přesunulo do centra města. Diváci se tak mohli a mohou opět těšit na velkolepé, uměle vytvořené převisy z dřevěných desek!

Místo

Buchebenwiese na Stubnerkogelu, Bad Gastein 47° 6' 33.6132" N, 13° 7' 51.3048" E
Location