Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Akce v lednu 2012

Bad Gastein - snowboardista
Autor: runekrem

3. ledna 2012 se pro děti pořádá slavnost Kinderfest u chaty Reiterhütte v Dorfgasteinu. Na děti bude čekat veselá zábava u táboráku, k občerstvení dětský punč a sladký trhanec. Budou s nimi instruktoři z lyžařských škol Gastein a Holleis, stejně jako gasteinský maskot Gasti. Napětí pak přijde s vyprávěním pohádek a legend dětskou tetou Edda. Zpáteční cesta lanovkou se pojede asi v 16.20 hod.

V rámci Světového poháru LG FIS Snowboard Worldcup se již po 13. sejde v Bad Gasteinu snowboardová elita, aby získala cenné body ve snowboardcrossu. A tak se ve dnech 14. - 15. ledna 2012 na lyžařském svahu Buchebenu bude bojovat o setinky.
Dokonce i mimo sjezdovku se fanoušci mohou těšit na cool akce a skvělé párty. Na legendární After Race párty v cílovém prostoru se setkávají celebrity, konají se živé koncerty a hrají DJ´s.

Vzrušující souboje ve skupinách po čtyřech jezdcích vedou náročnou překážkovou dráhou se skoky, klopenými zatáčkami, tunely, vodními příkopy a boulemi, a dělají tak z boardercrossu nejkrásnější snowboardovou disciplínu. Pekelná jízda trvá asi 40 sekund a neexistuje u ní žádné brždění!
Již 13. ledna bude veřejné losování, kdy si 16 nejlepších mužů a žen vytáhne startovací čísla. 14. ledna se ve dvou jízdách bude bojovat o postup do finále, které se koná o den později. Vítěz pak získá prestižní pohár "Silberkrug".

Místo

Bad Gastein, Bucheben 47° 6' 35.6724" N, 13° 7' 54.9552" E
Location