Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Advent v Gasteinu

Adventní výzdoba

Horský advent v údolí Gasteinertal je něco velmi zvláštního - jedinečná nálada v nejkrásnějším období roku daleko od shonu každodenního života, uprostřed starých tradic a vůně vánočního cukroví, perníčků, pečených kaštanů, svařeného vína, punče a čerstvého jehličí.

V Gasteinu se během Vánoc konají slavnostně vyzdobené vánoční trhy a krásné křesťanské trhy, doprovázené řadou dalších akcí, které potěší srdce dětí a díky kouzlu přilákají i spoustu dospělých. Pastýřské hry, dětská zoo, procházky s pochodněmi, vyjížďky na saních tažených koňmi, gasteinský čertovský rej, vánoční hudba z alpských rohů, dechové kapely z Gasteinu a ještě mnohem více.

Působivý vánoční trh v centru Bad Hofgasteinu nabízí nádherné prostředí pro tento krásný čas. Velký počet stánků nabízí vánoční ozdoby, svíčky, cukroví, punč, svařené víno a také mnoho lahůdek z údolí Gastein. Na programu jsou alpské rohy a dechovky uprostřed trhu nebo na jevišti, a také vyjížďky koňským spřežením. Ve zvěřinci jsou vystavená mláďata pro potěšení dětí i dospělých.

Vánoční trh v Dorfgasteinu se koná v městském parku a nabízí mnoho vánočních stánků s místními produkty a samozřejmě také to, co patří k takovýmto trhům: horké svařené víno, pečené kaštany a vánoční hudbu. Na programu je pastýřská hra, vánoční pošta, básně v dialektu, jízdu na saních, velký řemeslnický trh a kulinářské nabídky. Během trhu se koná výstava betlémů ve slavnostním sále Dorfgasteinu. Zde můžete vidět krásné betlémy v mnoha různých velikostech a provedeních.
Zisk z trhů je jako každý rok věnován na dobročinné účely.

Vánoční trh Heimat.Kunst.Advent (domov, umění, advent) v Bad Gasteinu se koná v zahradě Merangarten a nabízí i něco jiného. Kromě tradičních vánočních stánků, svařeného vína, horkých kaštanů apod. se zde nacházejí také „otevřené“ stánky, kde můžete sledovat gasteinské řemeslníky při práci: tradiční řemeslo ševců, řezbářů, malířů a dalších řemeslníků. Od známého ledového řezbáře, Alexe Neumayera, uvidíte exkluzivní betlém vyrobený z ledových bloků.

Geografie: 

Místo

Bad Gastein 47° 6' 52.4232" N, 13° 8' 1.2192" E
Location