Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Zimní zábava

Bruslení

Bruslení je určeno všem návštěvníkům, kteří hledají nějakou veselou a sportovní alternativu k zábavě na zdejších sjezdovkách. Gasteiner Tal totiž nabízí zájemcům i skvělé podmínky k bruslení, a to v Bad Hofgasteinu a v Bad Gasteinu.

Můžete si tu zlepšit své bruslařské dovednosti nebo jen jednoduše objevit svůj prozatím skrytý talent k tomuto populárnímu sportu. Pokud ale právě nemáte s sebou žádné vhodné vybavení, není opravdu vůbec problém si jej vypůjčit přímo na místě.

Ledové kluziště Eisarena

Eisarena je vlastně kluziště s uměle vytvořeným ledem, se třemi ledovými plochami. V aréně si lze samozřejmě i vypůjčit odpovídající výstroj. Kluziště se nachází u Kursaalu ve středisku Bad Hofgastein.

Přírodní kluziště

V městečku Bad Gastein ale narazíte i na přírodní bruslařskou dráhu, nachází se za marketem Spar. Také na tomto místě si lze bez problémů vypůjčit bruslařské vybavení. Vzhledem k tomu, že se však jedná o přírodní ledovou plochu, závisí příležitosti k bruslení vysloveně na venkovní teplotě.

Curling

Curling na ledě v zimě i letní curling mají v oblasti Gasteiner Talu opravdu již velmi dlouhou tradici a tyto druhy sportů jsou zde tedy velice populární. V celém údolí najdete plno asfaltových hřišť, a v zimě zase mnoho ledových ploch.

Curlingové dráhy:

* Eisschützenverein Bad Gastein s letním i zimním provozem

* Eisarena Bad Hofgastein, 3 zimní curlingová hřiště

* Eisstockbahn ESV Bad Hofgastein

* Eisstockbahn Reiterhof Oberhaitzing

* Eisstockbahn Dorfgastein

* Eisstockbahn Burg Klammstein

* Eisstockbahn Gasthor Burgblick

Sáňkování

Jízda na saních po překrásné zimní krajině je vždy zážitkem pro malé i velké návštěvníky. Po pěším výstupu, jízdě lanovkou nebo třeba po jízdě kočárem taženým koňmi následuje zábava sjíždění svahů na saních. O některých večerech bývají svahy dokonce i osvětlené, což vytváří opravdu velmi kouzelnou atmosféru.

Sáňkařské dráhy:

* Bad Gastein, Bellevuealm - zhruba 2,5 km dlouhá sáňkařská dráha, kde si lze sáně pochopitelně vypůjčit. Dráha je večer i osvícená a tamní sedačková lanovka je v provozu.

Otevírací doba: Pondělí - neděle, 10:30 - 24:00 hodin. Poslední jízda lanovkou je ve 23:30 hodin.

* Dorfgastein, přírodní dráha Strohlehenalm - délka trati je asi 2 km, otevřeno bývá po celý den, několikrát týdně bývá dráha osvětlena i v noci. Občerstvení je k dispozici na horské chatě Strohlehenalm.

Místo

Horská chata Bellevuealm, Bad Gastein 47° 6' 54.6876" N, 13° 7' 39.9864" E
Location