Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Léto se zvířaty, 1. část

Lamy

Putování s lamami

Opravdovým speciálním tipem pro celé rodiny je "Lama - Wanderung", tedy putování s lamami uprostřed idylické horské krajiny v okolí Gasteinu. Po krátkém úvodu a obecných informacích o tom, jak se vypořádat s lamami jako s nákladními zvířaty, se zvířaty, jež jsou v této zemi vzácná, ale důvěřivá, dojde k osedlání a k naložení batohů.

Společně s odbornými průvodci se budete určitě cítit jistě a můžete tedy bez obav vyrazit po prastaré tradiční alpské trase. Celkový čas jízdy vám nezabere více jak 2 hodiny.

V létě lamy žijí na vysokohorské pastvině Riedl Alm, kam se dá pohodlně dojít asi po 1,5 hodině volné chůze z Breitenbergu i z Bad Hofgasteinu. Když vyjdete až nahoru, určitě nepohrdnete stylovým vysokohorským občerstvením na této alpské pastvině a pak vám již vůbec nic nebude bránit, abyste se mohli vydat na túru s lamami.

Dovolená se psy

Vaši čtyřnozí přátelé se v údolí Gasteiner Tal budou cítit jako doma. Cvičiště psů v Kötschachtalu, na okraji národního parku Vysoké Taury (Hohe Tauern), jen vhodně doplňuje širokou škálu nabídek aktivního trávení vaší dovolené.

Odborní cvičitelé psů v hotelu Grüner Baum se vám tady pokusí vysvětlit, jako majitelům psů, co je potřeba, abyste si navzájem ještě lépe porozuměli. Pobyt zde vám rozhodně napomůže zlepšit vzájemné vztahy se svým psem a třeba se i podaří najít něco zcela nového, co by zlepšilo vaše soužití.

Jezdecké prázdniny pro děti

Pro děti není v naprosté většině případů větší tajné přání, než se posadit na koně a rozjet se do okolí. Zkuste tedy i vy vzít své děti na rodinnou dovolenou do údolí Gasteiner Tal a splnit jim tento sen. Zejména v době letních prázdnin jsou v gasteinských jízdárnách opravdu perfektní příležitosti dozvědět se něco víc o jezdeckém sportu pro děti.

Správné vybavení je velmi důležité, aby měli děti z jízdy na koni tu správnou a ničím nezkalenou radost. Také bezpečnost při jízdě na koni je zdejší prvořadou záležitostí. Prvním předpokladem bezpečné jízdy je přilba, která chrání hlavu. Chcete-li zajistit dětem větší komfort, můžete přitom využívat gumičku, která drží lépe přilbu na hlavě. Dále k výbavě patří elastické jezdecké kalhoty a vysoké boty po kolena.

Na začátku je dobré naučit děti základním dovednostem jízdy na koni, v tzv. drezúrovém čtverci. V rámci této drezúry se jezdci seznámí s různými figurami a úplní začátečníci se naučí, jak správně koně vést a jak nad ním mít neustále kontrolu. Pouze tehdy, když nováček zvládne ty nejdůležitější manévry, se může odebrat ve společnosti dalších jezdců na skutečnou vyjížďku.

Kdo ukáže během této drezúry talent, a kdo má dobrý smysl pro rovnováhu, může se i v podstatě hned pustit do prvních skoků na koni.

Geografie: 

Místo

Hotel Grüner Baum, Bad Gastein 47° 7' 39.432" N, 13° 9' 38.4264" E
Location