Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Alpentherme Gastein, 1. část

Rakouský lázeňský komplex Alpentherme Gastein

Alpentherme Gastein v rakouském městečku Bad Hofgastein patří k nejmodernějším alpským ozdravným a volnočasovým centrům v Evropě. Šest "světů" plných zážitků a vitality je rozloženo na ploše 32.000 m2 s unikátním 360 ° alpským panoramatem, saunový svět s horským jezerem, odpočinkové a wellness oázy, multimediální zážitkový dóm, vzrušující tobogány, gejzíry a bar Cocktailbar & Lounge ICE Cube.

Lázně nabízejí zcela novou dimenzi odpočinku, regeneraci a volnočasové zábavy. Prvky přírodního kamene, dřeva a vody z gasteinských pramenů umocňují jednotu s krajinou a jsou symbolem Alpentherme.

Relaxační svět (Relax World) - lázně plné klidu - nabízejí se svými téměř deset metrů vysokými panoramatickými okny doslova úchvatný výhled na Alpy. Náladová hra světel vytváří prostor pro meditativní zážitky. Několik bazénů s osvěžující masáží, gejzíry a perličkové koupele, všechna tato zařízení vytvářejí zdejší atrakce stejných vlastností jako mají prapůvodní minerální prameny s teplotou 36 ° C. Termální voda vyvěrá z hlubin Vysokých Taur. Každý bazén má pak trochu jinou teplotu.

Rodinný svět (Family World) - lázně plné zážitků - se vyznačují dvanáctimetrovou multimediální halou plnou dobrodružství. Různé projekce vás mohou přenést do dalekých říší nebo i do cizích světů. Další atrakcí je divoká řeka "Lazy", skluzavka Black-Hole s čluny nebo průhledná skluzavka. Pro nejmenší návštěvníky je připraven dětský bazén a svět her.

Saunový svět (Sauna World) je umístěn uprostřed lázeňského parku, se třemi skleněnými kostkami, které jsou večer různě nasvíceny. Velkolepé saunové prostory, parní lázně a vířivé vany pak tvoří vnější část této saunové "vesničky". Ochladit se můžete v umělých horských jezírkách. Větší počet saun v hlavní budově Alpentherme nabízí hostům zážitky tak říkajíc přímo na míru. Pro osvěžení tu slouží zdarma živá voda pro všechny hosty.

Od prosince 2008 saunový svět nabízí novou atrakci - Cascadia. Na 600 m2 byl postaven kompletní nový prostor sauny, jehož stylové prostředí je zcela věnováno odpočinku a pohodě. Sauna ve finském stylu může najednou pojmout až 60 lidí. Denně se zde odehrávají různé rituály se speciálními doplňky, jako jsou např. koupele v ledu nebo v odvaru ze salcburského piva. Osvěžujícím a chladivým účinkem po pobytu v sauně posléze působí vodní jeskyně s mlhou a horská vodopádová sprcha. Relaxační místnost nabízí nádherný výhled na okolní hory a přispívá k dokonalému zotavení.

Saunový svět Cascadia

Místo

Alpentherme Gastein 47° 10' 11.2692" N, 13° 6' 15.5268" E
Location