Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Zimní dovolená v Gasteinském údolí, 1. část

pohled na Bad Hofgastein

Bad Gastein, Bad Hofgastein, Sportgastein a Dorfgastein – to jsou čtyři místa v Gasteinském údolí, kde na vás čeká nezapomenutelná zimní dovolená. Městečko Bad Gastein, které leží ve výšce 1002 m.n.m. v jižním Salcbursku, nabízí spoustu možností k ubytování v kvalitních hotelech i apartmánech.

Po náročném dni plném sportovních zážitků si jistě zasloužíte kvalitní odpočinek a tou nejlepší relaxací jsou třeba termální prameny v Bad Hofgasteinu nebo Bad Gasteinu. Za návštěvu určitě stojí také léčivé jeskyně Gasteinských lázní. Celkem se zde nachází 18 radioaktivních termálních pramenů, které dosahují teploty až 47 stupňů.

Skiregion Gasteiner Tal tvoří lyžařské areály u Dorfgasteinu, Bad Hofgasteinu, Bad Gasteinu a Grossarlu. Upravuje se zde asi 200 kilometrů sjezdovek, které jsou propojeny více jak 20 kabinovými a sedačkovými lanovkami a několika desítkami lyžařských vleků. Také snowboardisté zde najdou vhodné podmínky. Lyžařské a snowboardingové dovednosti můžete zdokonalovat v některé z mnoha lyžařských škol. Milovníkům běžeckého lyžování je zde k dispozici přes 100 kilometrů upravených běžkařských tratí.

Z Dorfgasteinu vede trasa Mühlbach – Maierhofen. Jsou zde upravené stopy jak pro klasiku, tak pro bruslení. K dispozici jsou i další tratě, například Dorfgastein – Unterberg, trasa Luggau, trasy Haitzingloipe a Achenloipe. V Bad Gasteinu se nachází trať Golfloipe a pěkné jsou také tratě ve Sportgasteinu. Z této nabídky si jistě dle svých možností vybere každý běžkař. Podobně jako na sjezdovkách zde sníh v údolí Gasteiner Tal vydrží až do jara.

Velmi oblíbená je sáňkařská dráha Bellevue v Bad Gasteinu. Na start této dráhy jezdí sedačková lanovka, poté na vás čeká bláznivá, 2,5 kilometrů dlouhá jízda. Sáňkování si zde mohou užít jak dospělí, tak i děti. Ještě delší je ale sáňkařská dráha Aeroplan, která měří přes 3,5 kilometru. Dráha vede z Kitzsteinu dolů do údolí. V týdnu se zde jezdí až do noci.

Geografie: 

Místo

Bad Gastein, lanovka na Stubnerkogel 47° 6' 37.6092" N, 13° 7' 55.0884" E
Location