Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Snowpark a freeride, 1. část

Snowpark Gastein

Snowpark se nachází ve Stubnermulde na Stubnerkogelu. Dostanete se sem buď lanovkou Stubnerkogelbahn z Bad Gasteinu nebo lanovkou Angertalbahn z Angertalu.

Ve Stubnermulde se nachází lyžařský vlek Burgstall-Schlepplift, kterým se všichni sportovci rychle dostanou až do vlastního fun parku.

Akce a zábava jsou tu plně zaručeny, a to nejen díky opravdu profesionální péči místního personálu, ale i díky skvělým podmínkám během celé zimní sezóny.

Snowpark Gastein, který se nachází v nadmořské výšce kolem 1.900 m, může být i uměle zasněžován. Do údolí se dostanete buď do Bad Gasteinu (sjezd B15) nebo do Angertalu (B11). Přímo pod snowparkem se nachází původní horská chata Stubneralm.

Park byl před několika lety kompletně nově postaven a každý rok se tu něco nového buduje a zlepšuje. Zařízení tohoto fun parku je určeno sice hlavně pro začátečníky, ale díky překážkám "pro-obstacles" obstojí i před vysloveně zkušenými snowboardisty a freestylery. Nechybí pochopitelně boxy, raily, kickery, tably a rollery.

Upozornění! Důrazně se zde dbá na to, aby všichni účastníci zábavy na sněhu byli náležitě vybaveni. Důrazně se doporučuje nosit ochranné prostředky jako přilbu, chrániče, atd! A samozřejmě i zde platí pravidla FIS.

Freeridové oblasti

Mezi oblíbené freeridové oblasti se řadí ve Sportgasteinu skirouty 1 + 2 s výškovým převýšením asi 1,4 kilometru. Trasa 1 o délce asi 4 km začíná u horní stanice lanovky Goldbergbahn a vede přes strmý svah směrem k jezeru Knappenbäudelsee (vlevo od lanovky) a odtud směrem ke střední stanici lanovky.

Lyžařská trasa 2 o délce asi 2,2 km začíná u křížení sjezdovek S3 a S6. Oba na sjezdech S3, S6 a cesta 1 k dosažení této křižovatce. Zpočátku je trasa poměrně rovinatá, směrem k údolí je ale stále strmější. Konec routy je spojen s krátkou procházkou k dolní stanicí lanovky Goldbergbahn, nejlépe vedle běžkařské stopy.

Od zimní sezony 2011/2012 je k dispozici nová, třetí trasa, od dolní stanice lyžařského vleku Kreuzkogel-Schlepplift až ke spojovací cestě ke sjezdu S6.

K oblíbeným freeridovým trasám patří v lyžařské oblasti Dorfgastein - Grossarltal Hochalm Skiroute 8 a Route 11. Nad Snowparkem Gastein v Bad Gasteinu jsou také svahy s prašanem ideální pro freeride.

Geografie: 

Místo

Snowpark Gastein 47° 7' 16.2552" N, 13° 6' 1.386" E
Location