Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Letní a zimní dovolená v Dorfgasteinu

Zimní krajina Dorfgasteinu
Autor: andreas_k

Na začátku Gasteinského údolí se nachází městečko Dorfgastein (830 m.n.m.), které vás určitě nadchne velmi tradiční alpskou atmosférou. Čeká zde na vás krásná horská krajina a vynikající služby. K ubytování je připraveno mnoho hotelů, apartmánů i prázdninových domů.

Zima

V zimě se Dorfgastein proměňuje v pravý ráj lyžařů a milovníků všech zimních sportů. Jsou zde vynikající podmínky pro lyžování i snowboarding, bruslení, sáňkování i zimní turistiku se sněžnicemi nebo bez. Kdo chce odpočívat, může se vydat na projížďku do okolí na saních tažených koňmi.

V okolí se nachází hned několik lyžařských areálů, které nabízejí celkem 200 kilometrů výborně upravených sjezdovek všech stupňů obtížnosti. Vydat se můžete do sousedního střediska Grossarl nebo do skiareálu Schlossalm / Angertal / Stubnerkogel. Další pěkné lyžařské možnosti nabízejí Graukogel a Sportgastein.

Pro milovníky běhu na lyžích jsou každý den připravovány kvalitní běžkařské stopy – například Mühlbachloipe, Luggauloipe nebo Unterbergloipe. V celém Gasteinském údolí je k dispozici celkem 90 kilometrů těchto tras.

Také mimo sjezdovky a běžkařské stopy je toho v okolí mnoho k vidění. Můžete se vydat na krátkou i delší procházku krásnou zimní krajinou a po náročném dni můžete odpočívat například v místních termálních lázních.

V zimě je to tady opravdu jedna velká nádhera. Pobyt si můžete zpestřit se svými přáteli i při jízdě na sáňkařské dráze, a to dokonce třeba i s pochodněmi. Také zde můžete očekávat ty nejrůznější zimní radovánky, které dělají zimu zimou, jako jsou různé oslavy pro děti a dětské párty. Se skipasem tady můžete využívat mnoho slev a dalších příjemných překvapení!

Léto

Léto je zase čas dovolené a i pro tyto nejteplejší dny v roce jsou pro vás připraveny v tomto regionu nejrůznější aktivity. Okolí Dorfgasteinu je vhodné pro mnoho sportů – například turistiku, cyklistiku, paragliding a další.

Výlety, které vás zavedou na nádherná místa, jako jsou například křišťálově čistá horská jezera, vám dají zapomenout na všechny starosti. Občerstvit se a načerpat novou energii můžete v tradičních a útulných horských chatách.

Můžete si tady užívat v obnovených solárních lázních, cákat se v osvěžující vodě, podniknout cyklistický výlet nebo se jen tak procházet v přírodě. Kromě toho můžete s kartou Gasti stále zažívat nová a nová příjemná překvapení. Zatímco maminka s tatínkem mohou odpočívat nebo si vyrazit na nějaký výlet, o děti se postará dětský klub Gasti.

V klubu mohou vaše děti stavět třeba opravdový vor nebo přehradu. Dětský klub Gasti přináší opravdu mnoho skvělých zážitků, je otevřen v letní sezóně, v červenci a v srpnu. Účastnit programů se mohou všechny děti ve věku 4 až 12 let, kteří tu jsou s rodiči vlastnícími kartu Gasti. Všechny děti ostatní hostů se mohou samozřejmě též účastnit programů, ovšem už za poplatek.

Místo

Dorfgastein 47° 14' 41.478" N, 13° 6' 36.288" E
Location