Jste zde

Domů » Léto

Letní rodinná dovolená

Maskot oblasti Gasteinertal - Gasti

Gasti je nový maskot rekreační oblasti Gasteinertal. Jemu také spokojenost rodin s dětmi leží nejvíce na srdci a taktéž on má mnoho skvělých tipů pro dobrodružné prázdninové dny.

Společně strávený čas prázdnin je tou nejcennější dobou pro celou rodinu. Konečně si mohou děti celé dny hrát se svými rodiči, dovádět, smát se, snít a zažívat spolu spoustu zajímavých věcí. Údolí Gasteinertal se tak v létě stává dobrodružným místem k hrám. Lesy a louky, potoky a rybníky, horská jezera a pastviny, je tu všude spousta místa pro všechny. Ale dospělí si mohou vyhradit několik hodin i jen pro sebe, poněvadž Gasti připravuje v létě pestrý program pro děti.

Po pohodlných a dobře značených turistických trasách se dají podnikat bezvadné rodinné výlety do údolí, podél toku Gastein Ache nebo po pastvinách. Jsou tu připraveny četné tipy na procházky s kočárky, s malými dětmi, nebo i něco náročnějšího s dospívajícími ratolestmi. Pro děti, které by třeba chtěly prozkoumat alpské terény, nabízejí horští průvodci z Gasteinu úvodní kurzy lezení.

Seznamte se s krásou Gasteiner Talu i na kole! Příjemná okružní výletní cyklistická trasa Radrundweg je skvělou příležitostí pro celou rodinu, jak prozkoumat na kole celou oblast. Sportovně zdatnější jedinci mohou zase vyrazit s horskými koly na mnoho tras v horském světě Alp, jsou tu i rychlé sjezdy.

Druhý největší národní park v Evropě, Hohe Tauern, je v létě rájem pěší turistiky pro mladé i starší. Absolutní "nutností" při vaší rodinné dovolené je pak jízda po Grossglocknerské vysokohorské silnici, jež nás zavede až na Grossglocknerský ledovec. Tváří v tvář nejvyšší hoře rakouských Alp zde naleznete moderní multimediální návštěvnické centrum s nejrůznějšími informacemi o Grossglockneru a o národním parku Vysoké Taury.

Jedna věc je tady naprosto jistá, a to, že nějaká nuda nemá při rodinné dovolené vůbec žádnou šanci. Četná místa, výlety a sportovní aktivity v salcburském údolí dozajista udělají z vaší dovolené nezapomenutelnou událost.

Ubytování si tady můžete vybrat z široké nabídky perfektních rodinných hotelů, penzionů nebo apartmánů, zkrátka každý zde nalezne něco pravého pro sebe. Lze si také dopředu objednat zajímavé rodinné balíčky služeb.

Místo

Grossglockner 47° 4' 57" N, 12° 50' 31.9992" E
Location