Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Běžkařské trasy, 2. část

Himmelwandloipe

Himmelwandloipe v Bad Gasteiner Kötschachtalu leží v nadmořské výšce 1.100 m a dá se na ní lyžovat technikou klasickou i stylem bruslařským. Úroveň obtížnosti je mírně náročnější. Vstup na stopu je nejlepší u hotelové vesničky Grüner Baum, kde je zajištěno i parkování.

Trať je asi 3 km dlouhá a je to vlastně okruh, který vede kolem Malerwinkelu ve směru k horské chatě Himmelwandhütte. Idylická poloha této trati a překrásná zimní krajina v údolí Kötschachtal nabízejí vskutku jedinečný a mimořádně intenzivní zážitek z přírody.

Trasy v Dorfgasteinu

Mühlbachloipe

Běžkařská stopa Mühlbachloipe je vhodná pro používání techniky bruslařské i klasické a je označována za trať lehkou a přímo ideální pro začátečníky a lehce sportovněji založené běžkaře. Vstup na trať je nejlepší u hostince Stoani vedle silnice Gasteiner Bundesstrasse, či od pensionu Mühlbachstüberl. Trať je podle kvality sněhové pokrývky dlouhá až 3 km a vede po okruhu kolem severní místní části Maierhofenu a pak zpět do výchozího bodu.

Trasy ve Sportgasteinu

Běžkařské tratě u střediska Sportgastein objevíte v nadmořské výšce 1.600 m a sněhová pokrývka je díky tomu prakticky zaručena. Vzhledem ke zmíněné poměrně vysoké nadmořské výšce tady bude vaše tělo požadovat více kyslíku, což nepochybně povede ke zvýšení vaší trénovanosti.

Sportgastein nabízí opravdu kouzelnou zimní krajinu a ohromující alpskou arénu, kde se veškeré zážitky ještě více zintenzivňují. Milovníci běhu na lyžích zde mají plně k dispozici 6 běžkařských tratí o různých délkách, po nichž se můžete vypravit technikou klasickou i bruslařským stylem. Kromě toho tu narazíte i na překrásné stezky pro zimní pěší turistiku.

Trasy v Angertalu

Angertalloipe

Angertalloipe začíná u lyžařského střediska v Angertalu a pohybuje se v nadmořské výšce 1.180 m až 1.280 m. Úroveň obtížnosti je tu střední, stopy klasickou technikou jsou dlouhé 3 km a 6,5 ​​km a směřují až na konec údolí. Trasa pro styl bruslařský je pak dlouhá 1,5 km.

Tato běžkařská trať je všeobecně považována za místo, kde je prakticky pořád dost sněhu a vede idylickým lesem a nádherným údolím, je to doslova radost pohledět. Je zde ovšem ještě jeden rozdíl oproti jiným tratím pro běh na lyžích. Shon v lyžařském středisku na samém startu a přímo neuvěřitelný klid na konci údolí – je to prostě zážitek!

Trasy v Böcksteinu

Trať pro běh na lyžích v Böcksteinu se nachází v nadmořské výšce 1.100 m a je upravená pro techniku bruslařskou i klasickou. Je to trať s mírným až se středním stupněm obtížnosti, závisí to přirozeně na tom, jakou trasu si zvolíte.

Vstup na tuhle běžkařskou trasu je nejlepší u Ulmannwiese (tréninkové sportovní hřiště vedle silnice Gasteiner Bundesstrasse ve směru na Böckstein s velkým parkovištěm) nebo od hotelu Haas v Böcksteinu. Jedna část Böcksteiner Loipe je vybavena i reflektory a je zde tedy možné běžkování i ve večerních hodinách.