Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Advent 2013

Adventní věnec se svíčkami

Horský advent v rakouském údolí Gasteiner Tal představuje velmi zvláštní a jedinečnou náladu během nejkrásnější období v roce. Daleko od toho všeho shonu každodenního života, uprostřed dávných tradic a s vůní vánočního cukroví, perníčků, pečených kaštanů, svařeného vína​​, punče a čerstvého jehličí.

V Gasteinu se během adventní doby koná mnoho slavnostně překrásných adventních trhů, doprovázených celou řadou dalších událostí, které rychleji rozbuší každé dětské srdce a také přiláká svým kouzlem i dospělé.

Na programu jsou současně pastýřské hry, k vidění jsou ohrady se zvířaty, výlety s hořícími pochodněmi, jízdy na saních taženými koňmi, gasteinský Krampuslauf (tedy průvod s čerty), vánoční hudba alpských rohů, rodinná lidová hudba, živá vystoupení dechových kapel z Gasteinu a ještě mnohem více zážitků!

Adventní trhy

Jedinečný adventní trh v centru Bad Hofgasteinu dýchá typickou atmosférou a nabízí nádherné prostředí v nejkrásnějším období celého roku. Na četné adventní stánky jsou rozmístěny vánoční dekorace, svíčky, cukroví, punč, svařené víno ​​a mnoho lahůdek z Gasteinertalu.

Součástí doprovodného programu bývají vystoupení trubačů z věží na dlouhé alpské rohy "Alphornbläser", uprostřed trhu i na tamním jevišti zní dechovka a nechybějí ani projížďky v kočáře taženém koňmi. V prostorách pro zvířata jsou umístěna různá mláďata, která jistě potěší ty nejmenší.

Ježíškovský trh v Dorfgasteinu se koná v místním parku a nabízí návštěvníkům mnoho stánků s domácími produkty a samozřejmě s tím, co nesmí v žádném případě na adventním trhu nikdy chybět - s horkým svařeným vínem, s pečenými kaštany a s vánoční hudbou.

Odpovídající ucelený doprovodný program je naplněn pastýřskými hrami místní školy, vánoční poštou, lidovými vypravěči nebo jízdami na saních s koňmi. Vystoupí pochopitelně i místní hudebníci Weisenbläser a Anklöckler, bude velký řemeslný jarmark a prodávat se budou kulinářské speciality Gasteiner Talu.

V rámci adventního trhu dojde také k otevření výstavy betlémů ve Festsaalu v Dorfgasteinu. Budou tam opět k vidění nádherné betlémy různých velikostí a v mnoha různých provedeních.

Vánoční trh v Meranské zahradě Bad Gasteinu nabízí jiný druh adventních trhů, než na jaké jste obvykle zvyklí. Vedle slavnostně nazdobených vánočních stánků, svařeného vína, horkých kaštanů a mnoha dalších obvyklých propriet tady narazíte také na stánky, kde budete moci na vlastní oči sledovat řemeslníky při jejich práci.

Představí se vám tu tradiční gasteinská řemesla - foukání skla, dřevořezbářství a další. Na stáncích uvidíte i regionální výrobky a místní pochoutky, vánoční dárky pro děti a "Ježíškovskou dílničku" s mottem: Vytvořte si vlastní vánoční dárek.

Geografie: 

Místo

Bad Gastein 47° 6' 51.8976" N, 13° 8' 8.2896" E
Location