Jste zde

Domů » Gasteiner Tal » Bad Hofgastein

Zimní a letní dovolená v Bad Hofgasteinu

Bad Hofgastein - léto

V zimním období je salcburské městečko Bad Hofgastein nejvíce známé díky rozlehlému lyžařskému areálu Schlossalm. Přes skiareál Angertal je přímo napojen na lyžařské středisko Stubnerkogel v sousedním středisku Bad Gastein. Lyžařská oblast Gastein disponuje více než 200 km sjezdovek a 45 lyžařskými vleky a lanovkami. Samozřejmě se zde kromě lyžování, snowboardingu a běžek nabízejí i další aktivity, jako např. bruslení, lezení po ledu, curling, jízda na saních, lyžařské "safari", výlety na sněžnicích, paragliding a mnoho dalších sportovních zážitků.

V létě zde hraje hlavní roli bezesporu pěší turistika. V Gasteinu je více než 350 km značených turistických tras. Dále zde narazíte na zhruba 120 km oficiálních tras pro cyklisty a milovníky horských kol. Nesčetné horské hostince a chaty se přímo těší, že ukojí hlad a žízeň návštěvníků.

Bad Hofgastein nabízí též spoustu možností i pro další sporty a trávení volného času. Například tenisové kurty, rybaření, jízdu na koni, golf, rýžování zlata, trekking, lukostřelbu, lezení po skalách, sbírání hub a mnoho dalšího. Bylo zde vybudováno fotbalové hřiště s nejnovějším umělým povrchem a umožňuje nejen trénovat, ale i pořádání různých zápasů.
V kombinaci s lázeňskou péčí, vynikající infrastrukturou a s pobytem v těch nejlepších hotelech zažijete v Bad Hofgasteinu nádhernou dovolenou.

Bad Hofgastein - zima
Geografie: