Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Zimní dovolená v Gasteinském údolí, 2. část

Stubnerkogel

Gasteinské údolí nabízí velmi kvalitní zázemí pro snowboardisty a toho často využívají pořadatelé sportovních akcí. V Bad Gasteinu se tak například konal vůbec první závod FIS Světového poháru ve snowboardingu. Místní lyžařské areály jsou u milovníků snowboardingu, jak u amatérů, tak u "profíků", velmi oblíbené.

Místní snowpark nabízí opravdu prvotřídní atrakce, například boxy rainbow, straight, bitter, curved. Dále se zde nachází dvě dráhy pro trénování rovnováhy, dva picknicktably a pět kickerů mezi 8 a 15 metry. Snowboardisté dále mohou vyzkoušet i roller a jibcan. Na snowboardisty začátečníky i profíky zde čeká 200 kilometrů sjezdovek, které se táhnou až do výšky 2 700 m.n.m. Největší podíl, celkem 117 kilometrů, zde mají středně obtížné sjezdovky. Pro zkušené snowboardisty je určeno 24 kilometrů velmi těžkých sjezdovek a zbylých 60 kilometrů mohou využívat děti a začátečníci.

Krásně zasněžená krajina Gasteinského údolí je jako stvořená pro freeride. Především v okolí Sportgasteinu a Stubnerkogelu mají milovníkům nevázaného freeridu co nabídnout. Vlevo od vleku, naproti snowparku u Stubnerkogelu, se nachází lesní cesta, která je s jejím profilem pro freeride přímo stvořená. Pro snowboardisty je k dispozici zde také snowpark Boarders paradies, který se nachází u Fulsecku v městečku Dorfgastein. Kromě jiných atrakcí zde najdete i 100 metrů dlouhou a 20 metrů vysokou U – rampu.

K lyžařské oblasti Gasteinské údolí patří Bad Gastein, Bad Hofgastein, Sportgastein a Dorfgastein. Všechna tato místa nabízejí spoustu možností kvalitního ubytování, divoký noční život a samozřejmě výborně připravené sjezdovky na majestátních vrcholech jako jsou například Staubenkogel, Graukogel, Kreuzkogel a Hohe Scharte. Nachází se zde více než 200 kilometrů sjezdovek všech obtížností. Komu by i přesto tyto sjezdovky nestačily, může se vydat do sousedního lyžařského regionu Grossarltal.

Geografie: 

Místo

Dorfgastein 47° 14' 40.8804" N, 13° 6' 39.5028" E
Location