Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Zajímavosti kolem Bad Gasteinu, 1. část

Rakouské městečko Bad Gastein

Gasteinské muzeum představuje domácí tradice v kostce, tak lze označit výstavu v domě "Haus Austria". V muzeu se nachází výstava minerálů a můžete tu načerpat i různé historické informace o hornictví a myslivosti. Zdejší exponáty pojednávají o místních zvycích, např. zde uvidíte tradiční strašidelné masky "Perchtenmasken".

Udělat si můžete zajímavý výlet do historie hornictví v Salcbursku a navštívit hornické muzeum v Böcksteinu, vzdáleného jen pár km od centra městečka Bad Gastein. V rámci historického osídlení s prádelnami, stájemi pro osly, správními budovami, mistrovskou dílnou, kolmem (obchodem), domem Coloredů a s farským dvorem, tady žije dávná minulost i v současnosti. Jádro celého místa tvoří jakýsi skanzen pod širým nebem.

Lesní hostinec "Prossau" v údolí Kötschachtal je výchozím bodem idylické procházky na "Tischlerkarfällen" v části Hinteren Prossau. Tajným tipem pro romantiky je projížďka v kočáře taženém koňmi, nebo v zimě po sněhu na saních unikátní horskou krajinou národního parku ve Vysokých Taurách (Hohe Tauern). Je to zajímavý výlet do jednoho z vůbec posledních velkých zvířecích rájů v Rakousku.

Nabízí se také horský výstup od hotelu Grüner Baum (alpské lezení) k alpskému penzionu Poserhöhe (1 502 m). Budete potřebovat asi 1 hodinu, od silnice Gamskarstrass asi 1,5 hodiny (cesta po horské pastvině). Z Bad Hofgasteinu přes Planitzengut je zapotřebí zhruba 2 ½ hodiny. Zažijete skutečně nádherný výhled na ledovce Vysokých Taur a na gasteinské hory. Nahoře na vás v útulné horské chatě bude čekat kuchyně s domácími specialitami.