Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Zajímavosti a historie, 1. část

Jeskyně Gasteiner Schauhöhle

Hrad Klammstein

U vjezdu do údolí Gasteiner Tal stojí středověký hrad Klammstein, který sloužil v dávných dobách jako ochrana tohoto údolí a jeho obyvatel. Prohlídka starých hradních zřícenin je zajímavým pohledem do historie nejstarší stavby v Gasteinu.

Gasteinské muzeum

Otevírací doba je od 3. července do 20. října 2013 denně od 14:30 do 18:00 hodin, mimo pondělí a úterý. Vstupné je 4 € s Gastein Card, děti do 12 let mají vstup zdarma. Každou středu se koná od 15:30 hodin "historická procházka", sraz je u vchodu do muzeua. Cena je 5 € s Gastein Card.

Jeskyně Schauhöhle Entrische Kirche

Prohlídky jeskyně začínají u jejího vchodu nad Klammsteinem. Podivné skalní útvary, veliké prostory a nádherné vápencové útvary činí z návštěvy této jeskyně skutečně velmi neobvyklý zážitek. Dokonce tady údajně proudí silová pole pozitivních "siločar" a působí na návštěvníky při procházce jeskyní.

Knappenwelt Angertal Via Aurea

Navštivte toto jedinečné hornické místo ve střední Evropě, kde se v období pozdního středověku tavilo místní vytěžené zlato a stříbro.

Montanmuseum Atböckstein

Tohle muzeum vlastně vzniklo ze starého zařízení na zpracování soli a rudy. Na stále ještě fungujících strojích si můžete vytvořit představu, jak se tu asi pokoušeli ze zlaté rudy získat zlato. Součástí muzea je elektrárna v Nassfeldu, kde spatříte modely nejrůznějších strojů z období těžby zlata. Jejich činnost vám podrobně vysvětlí zkušený průvodce.

Romantická jízda kočárem

Poznejte při romantické jízdě kočárem tažených koňmi unikátní přírodní scenérie údolí Gasteiner Tal, při které budete jistě okouzleni světem hor okolního pohoří Hohe Tauern.

Výroba sýrů

Při návštěvě místní sýrárny v Dorfgasteinu se určitě dozvíte hodně zajímavých věcí o původní výrobě místních druhů potravin. Regionální sýry se tady vyrábějí doslova před zraky mnoha přihlížejících diváků, kteří mohou tyto lahůdky také ochutnat a přitom poznat, jak se zde ty znamenité sýry vlastně vyráběly.

Pečení chleba

Objevte i původní pečení chleba podle prastaré gasteinské tradice, na překrásně položené vysokohorské pastvině Amoseralm. Pod odborným vedením tady selky předvádějí pečení lahodného domácího chleba v kamenné peci, který samozřejmě můžete i ochutnat. S domácím sýrem, se špekem a s přímo fantastickým výhledem do širého okolí to pro vás bude určitě nezapomenutelný zážitek.

Vodopád

Dominantou obce Bad Gastein a působivým přírodním "zázrakem" je Gasteinský vodopád v samém centru obce. Pokud se podíváte na všechny tři jeho stupně, zjistíte až neuvěřitelnou výšku 340 metrů! Vzduch je v blízkosti vodopádu ionizován a atomizován, což zapříčinilo jeho jedinečné lázeňské účinky.

Geografie: 

Místo

Hrad Klammstein 47° 16' 31.278" N, 13° 4' 36.4296" E
Location