Jste zde

Domů » Gasteiner Tal » Sportgastein

Sportgastein

Pohled na Sportgastein

Sportgastein je nejvýše položeným lyžařským střediskem v rakouském údolí Gasteinertal s nadmořskou výškou 1584 - 2650 m a tím i nejvýše položenou lyžařskou oblastí v Salcbursku, která se nenachází na ledovci. Vzhledem k této nadmořské výšce je považován za místo, kde se zcela určitě po celou zimu potkáte s bohatou sněhovou pokrývkou, a kde jsou ideální podmínky nejen pro lyžaře, ale také pro milovníky běžek a zimní turistiky.

Sportgastein je místo, kde jsou sportovci jako doma. Lyžařské sny se tu stávají skutečností, protože sněhové podmínky jsou tu po celou sezónu perfektní. Zvláštním tipem je lyžařská trasa Nord, která nabízí varianty, kam až oko dohlédne. Tisíc metrů výškového převýšení hlubokým sněhem nebo po "boulích" končí u mýtné stanice gasteinské alpské silnice. Před tím než vyrazíte si ale zjistěte, zda nebylo vydáno lavinové nebezpečí.

V létě se pak ze Sportgasteinu stává impozantní turistická oblast, vhodná jak pro příjemné procházky, tak i pro poněkud náročnější horské túry. Mimochodem se dá ve zdejší vlhké půdě dokonce najít i zlato! Jak v létě, tak i v zimě, vytváří středisko působivou přírodní scenérii a přímo dech beroucí panorama, které musíte vidět na vlastní oči.