Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Novinky pro zimní sezónu 2016/17

Zábavný sjezd v Gasteinertalu

Co vás čeká nového v lyžařské oblasti Gasteinertal v zimní sezóně 2016/17?

Přibližně 8 miliónů euro investovala společnost Gasteiner Bergbahnen během léta 2016 do zvýšení kvality v tomto lyžařském středisku v Rakousku.

S realizací generačního projektu "Schlossalm NEU" bude plně zahájena v příštím roce.

Projekt "Schlossalm NEU"

Za lyžařský nadjezd přes silnici 1. třídy, stejně jako za ostatní přípravné práce pro modernizaci Schlossalmu bude vynaloženo v tomto roce kolem 3,2 miliónů euro.

Celý projekt byl schválen studií EIA (Vyhodnocení vlivů na životní prostředí) při komplexním jednání. Na základě rozhodnutí budou ve výše položených oblastech určitá stavební omezení.

Na podzim 2016 byly naplánovány přípravné práce tak, aby se na jaře roku 2017 mohlo se stavbou začít ihned poté, co roztaje sníh.

Optimalizace zasněžovacího systému

Na základě zkušeností v posledních sezónách byla vyvinuta nová opatření v oblasti sněhových systémů, která výrazně zlepší účinnost stávajících zasněžovacích systémů.

Vylepšená opatření byla letos přijata ve Sportgasteinu, na Buchebenu, na Stubnerkogelu a Schlossalmu v Angertalu. Za optimalizaci zařízení a nákup dalších sněžných děl s vyšším výkonem bylo vynaloženo cca 2,8 miliónů euro.

Gazex - zařízení k odstřelu lavin

Na konci 70. let minulého století vybudovaný odstřelovací systém v prostoru Hohe Scharte byl letos odstraněn a nahrazen moderním zařízením Gazex. Náklady se pohybovaly kolem 0,8 miliónu eur.

Tento nový systém umožňuje preventivní uvolnění laviny za pomoci výbuchu směsi kyslíku s propanem. Výhodou je stejná účinnost jako u výbušniny, použití za každého počasí bez ohrožení personálu a velmi krátká odpalovací sekvence: 2-3 minuty.

Úprava sjezdovek

Přibližně 25 sněžných roleb je v provozu, aby denně perfektně upravily sjezdovky. Na nákup nových roleb bylo vynaloženo zhruba 0,4 miliónů eur.

Nová Freeride Mapa

S freeride mapou "Hohe Tauern Select" budete mít přehled těch nejlepších spotů v regionu Gasteinertal - Schareck (ledovec Mölltal) a Ankogel.

Tato mapa pro freeridery využila znalosti místních obyvatel, a to formou na papíře i v aplikaci. Všechny tratě, co vedou mimo upravované sjezdovky, jsou barevně odlišeny v takzvaných freeridových koridorech ve třech úrovních obtížnosti.

Měřítko 1:25 000 poskytne veškeré informace na pevném a vodě odolném papíře. Malá velikost 10 x 15 cm se pohodlně vejde do kapsy.

Skiroute Katstall

Mimo sjezdovky a přesto v lyžařském středisku: Na Schlossalmu v Bad Hofgasteinu je neupravovaná lyžařská trasa s převýšením cca 900 metrů.

Skiroute je odpovídajícím způsobem označena, ale není upravována ani kontrolována obsluhou sjezdovek. Jediná kontrola se týká ohledně rizika laviny.

Lyžařská trasa vede od Schlossalmu v Angertalu, začíná přímo u horní stanice lanovky Kaserebenbahn a vede přes bývalý sjezd Katstallabfahrt směrem na Angertal. V závislosti na sněhu a počasí tak budete mít hluboký sníh nebo muldy.

Funslope Gastein

S funslope v oblasti Haitzingalmu vznikla zajímavá trasa, které je vítanou změnou v lyžování pro širokou veřejnost. Je to zábavný sjezd pro celou rodinu.

Technicky je funslope jakýmsi "hybridem" mezi klasickou sjezdovkou, snowparkem a crossem. Jsou zde podobné prvky, které znají začátečníci ve snowparku, jako například vlny a malé skoky.

Ve funslope jsou také "hravé" prvky, jako jsou mosty, tunely nebo "šnek", které dělají hlavně dětem velkou radost.

Gasti Park

Gasti Park ve Skizentrum Angertal byl rozšířen v zadní části pro ty nejmenší lyžaře. Na zasněžené louce bude stát vedle iglú několik Gasti figurek v různých formách.

Mobile Ticketing

Skipasy si můžete zakoupit přes mobilní webovou službu přímo z libovolného smartphonu, a to bez čekání u pokladen. Stávající Key Card může být nabitá kdykoli přes mobil, je aktivní během několika sekund a může být použita okamžitě. Platba se provádí snadno a bezpečně kreditní kartou.

Stanice lanovky a pohled na svah, Gasteinertal
Geografie: 

Místo

Schlossalm, Bad Hofgastein 47° 9' 15.9912" N, 13° 3' 37.2564" E
Location