Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Lukostřelba

Lukostřelecké terče
Autor: tomfkemp

Bad Hofgastein

Místo: Waldgasthof Angertal

Sílu a soustředění při lukostřelbě můžete trénovat v "Erlebnisparcouru" u Waldgasthof Angertal v Bad Hofgasteinu. Tohle jedinečné zařízení v celém údolí Gasteiner Tal umožňuje účastníkům již po krátkém zaškolení přímo u zmíněného hostince vyrazit ihned na "lov" do lesa.

Tam jsou nainstalována skutečně velmi realisticky zhotovená zvířata, a to jak v otevřeném terénu, tak i přímo u idylických lesních cest. Jde o to zasáhnout zvíře za pomoci luku a šípu a "ulovit" bonusové body za každý zásah. Body jsou zaznamenány a později se rozhodne, kdo byl nejlepší "lovec" během kola.

Ve vlastní půjčovně luků si můžete vybrat z rozsáhlé nabídky, je zde náčiní pro všechny, pro malé i velké lovce. Doba potřebná ke zvládnutí celého parkúru je přibližně 1,5 hodiny. Lovecká sezóna začíná v polovině června a končí v polovině října. Doba hájení zvířat o letních prázdninách je každé pondělí (den volna), v červnu, září a říjnu v pondělí a úterý.

Cena: Dospělá osoba 11 €, dítě do 12 let 8 €.

Dorfgastein

Místo: Apartmány Hartlbauer

Tradiční lov s lukem na trojrozměrnou zvěř, velmi naturalisticky pojatou, si můžete vyzkoušet v bezprostřední blízkosti apartmánů Hartlbauer, kde začíná náročný 3D lukostřelecký parkúr s celkem 14 cíly. Ty jsou rozmístěny ve vzdálenostech přibližně 10 až 40 m. Terén je je dobře značený, ale někdy strmý a obtížný. Nezbytnou výbavou každého střelce jsou tak dobré boty, nejlépe pevná turistická obuv.

Parkúr je veřejně přístupný, vstup je možný pro děti od 9 let. Lukostřelba nabízí celým rodinám příležitost pro společné zážitky v krásném prostředí. Nezáleží na tom jestli jste začátečníci nebo turnajoví a vášniví střelci, zábava je zaručena pro všechny.

V místě je i půjčovna lukostřeleckého vybavení a je možné si i objednat základní kurzy v tradiční lukostřelbě. Pokud potřebujete vlastní luk opravit, k dispozici je dílna, kde si dokonce vlastní luk můžete i vyrobit.

Cena: Pro hosty ubytované v apartmánech Hartlbauer je vstup zdarma, jinak dospělá osoba 6 €, dítě do 15 let 4 €. Zapůjčení luku se šípy 6 €.

Bad Gastein

Místo: Bellevue Alm Weg 6

Lukostřelecký parkúr v Bad Gasteinu byl otevřen v létě roku 2010 a je umístěn u idylické lesní stezky. Dostanete se sem po silnici Gasteiner Bundesstrasse, když odbočíte k Bellevue Alm a pak je to již jen asi 150 metrů.

Je zde umístěno 16 velmi naturalisticky pojatých 3D zvířat, která slouží jako cíl pro lov s lukem a šípy. Celá zábava spočívá zejména v trénovanosti, soustředění a v přesnosti. Před vlastním vstupem do parkúru se ale nejprve musíte seznámit se správným zacházením s lukem a šípy, které jsou návštěvníkům k dispozici u výdejní stanice.

Otevírací doba je od 10.00 do 18.00 hodin každý den, od začátku května do konce října (v závislosti na počasí). Doba trvání celého okruhu je asi 1,5 hodiny.

Cena: Dospělá osoba 10 €, dítě do 12 let 7 €, cena zahrnuje zaškolení a potřebné vybavení.

Lukostřelec
Autor: tomfkemp

Místo

Waldgasthof Angertal, Bad Hofgastein 47° 7' 45.84" N, 13° 4' 43.932" E
Location