Jste zde

Domů » Gasteiner Tal » Bad Gastein

Léto a zima v Bad Gasteinu

V jižním Salcbursku se nachází rakouské lázeňské městečko a zároveň lyžařské středisko Bad Gastein, které je známé pro své světově proslulé termální prameny a léčebné jeskyně. Celkem se zde nachází 18 horkých pramenů obsahujících radon, o teplotě až 47°C. V horní části údolí Gastein, v nadmořské výšce 1002 metrů, je k dispozici také celá řada rekreačních aktivit na čerstvém horském vzduchu. Díky tomu tak zde můžete zažít opravdu ideální dovolenou.
Co se týče ubytování, v nabídce jsou zařízení od pětihvězdičkových hotelů až po jednoduché horské chaty nebo prázdninové apartmány.

Lyžařská oblast údolí Gastein zahrnuje střediska Dorfgastein, Bad Hofgastein, Bad Gastein, Sportgastein a Grossarl v paralelním údolí Grossarltal. Můžete zde lyžovat v nadmořské výšce 800 až 2700 metrů. K dispozici je zde přes 200 km sjezdovek, které jsou navzájem spojeny 31 kabinovými a 13 sedačkovými lanovkami. Také pro snowboardisty a freestylisty jsou zde ideální podmínky. Využít můžete i služby mnoha lyžařských a snowboardových škol. Běžkaři zase mohou vyrazit na rozsáhlou, celkem 100 km dlouhou, síť běžkařských tratí v údolí Gastein.

Ale i v létě můžete v této oblasti aktivně strávit svůj volný čas. Ať už pojedete na horském kole nebo vyzkoušíte pěší turistiku, na čerstvém horském vzduchu a u křišťálově průzračných horských jezer si krásně odpočinete. Při pěších túrách můžete objevovat přírodu a v jedné z horských chat na pastvinách se zase můžete posilnit. Síť stezek pro pěší turistiku zahrnuje přes 350 kilometrů značených tras všech stupňů obtížnosti, které jsou ve velmi dobrém stavu. Zajímavá a pěkná je například horská trasa anebo ptačí naučná stezka do Bad Hofgasteinu.

Geografie: 

Místo

Bad Gastein 47° 6' 50.8464" N, 13° 7' 55.3872" E
Location