Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Léto se zvířaty, 2. část

Vyjížďky na koních

Vrcholem jezdeckých prázdnin pro děti v Gasteiner Talu je nepochybně projížďka na koni v překrásné vysokohorské přírodě. Je snad ještě lepší příležitost, jak se těšit z hor kolem Gasteinu?

Nabídka jezdeckých škol v tomto rakouském údolí je velmi široká. Dokonce se vám zde nabízejí možnosti, aby si vaše děti vybrali mezi poníky nebo koníky z Islandu. Příležitosti k jízdě na koních jsou skutečně velké a naskýtají se tu možnosti drezúry, parkúru nebo westernového ježdění. Také tu nabízejí léčebnou terapii při jízdě na koni.

Islandští koně

Nádherné vyjížďky na koních vás zavedou i na farmu Islandpferdehof Oberhaitzinggut v Bad Hofgasteinu, kde chovají ztepilé a charakteristicky silné islandské koně v sytě zeleném údolí ve vysokohorské poloze.

Jezdecké kurzy se tady orientují na jízdu, klus i na skákání, a to jak pro dospělé, tak i pro děti. Vyškolený jezdecký tým se o všechny účastníky starostlivě stará v místním jezdeckém centru.

Metodická příprava se zaměřuje vysloveně podle věku účastníků a na základě jejich dosavadních zkušeností na zvládnutí všech nároků jízdy na koni. Výuka je tak kvalitní, že jsou účastníci kurzů připraveni rovnou nastoupit na jezdecké soutěže.

Odborná jezdecká péče o děti FEBS

Na farmě Tobhartbauer rodiny Hutter mohou děti při zvláštní formě výuku jízdy na koni získávat "hravou" formou koňské i přírodní zážitky a zkušenosti. Nezáleží tu přitom vůbec na nějakých sportovních výkonech, ale jen a pouze na zážitcích. Cvičení pohyblivosti a koordinace mají velkou důležitost pro vnímavost dětí a posilují jejich tělesné pocity.

A co znamená zkratka FEBS? F je jezdecká fantazie (Fantasiereiten), kdy se děti při hře můžou ponořit do vlastního světa a kůň bude jejich přítel a strážce. E znamená zážitek z jízdy na koni (Erlebnisreiten), děti se učí cítit koně a naučí se jim rozumět. B znamená terapeutické cvičení (Bewegungstherapie), agility a koordinace cvičení na koni postupně trénuje celé tělo a nakonec S, které má význam hravého ježdění (Spielerisch Reiten).

Jezdecký klub Reitclub Gastein

Právě tady najdou široké pole působnosti úplní začátečníci i opravdu ambiciózní jezdci na koních v oblasti drezúry a parkúru, kdy je jim věnována zcela individuální pozornost a podpora školených instruktorů. V Reitclubu v Bad Gasteinu provádějí také školní výuku a projížďky na ponících pro děti, stejně jako i léčebné jízdy na koních.

Kovbojové v Kötschachtalu

Jednou tak jezdit na koni jako kovbojové! To je tajný sen snad každého kluka. Na koních Samurai, Amigo, Maxi, Safira a Shiva na ranči Dude Ranch v Gasteiner Talu je to ale možné. Zažít můžete doslova všechno při projížďkách na koních v překrásném údolí.

Geografie: 

Místo

Reitclub Gastein, Bad Gastein 47° 7' 53.6808" N, 13° 8' 8.25" E
Location