Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Kulturní léto

Část města Bad Gastein

Údolí Gasteiner Tal se rozprostírá v rakouské spolkové zemi Salcbursko, má opravdu bohatou historii a tradice a díky těmto skutečnostem tu během sezóny bývá i velmi bohatý kulturní program. Četná muzea informují návštěvníky s velkým přehledem o místní historii, kultuře a tradicích v Rakousku a především v údolí Gasteiner Tal.
Léto v údolí, to jsou ovšem i četné přírodní krásy. Užijte si tak úchvatné okolí tohoto alpského údolí v pohoří Hohe Tauern.

Bad Gastein je město, které se musí doslova prožít. Jeho městské centrum s hotely a lázněmi ve stylu Belle Époque je obklopeno majestátními horami. Již po celá staletí zde díky termálním pramenům získávají návštěvníci zdraví a energii. Jezdí sem nejen lázeňští hosté, ale i pěší turisté, milovníci přírody anebo horolezci.

Sommer.frische.kunst. (Léto, čerstvý vzduch a umění), tak zní zdejší motto.
Bad Gastein byly kdysi mondénní lázně pro bohaté a slavné osobnosti, dnes jsou spíše kosmopolitním místem pro setkávání lidí se svobodným duchem, avantgardní kreativitou a místem působnosti současných moderních umělců. Jako v místě mezi tradicí a modernou se zde vždy spojovala jakýmsi hravým způsobem městská metropole s klidem a pohodou světa hor.

Franz Schubert, Arthur Schopenhauer, Thomas Mann anebo Gustav Klimt – ti všichni se nechali v létě inspirovat právě Bad Gasteinem. Salcburské městečko stále pokračuje v této tradici a současně vytváří svým letním festivalem tradici novou.

Akce sommer.frische.kunst. obohacuje městečko svým letním "čerstvým" uměním. Pravidelně sem zajíždějí různí mezinárodně uznávaní současní umělci, kteří přinášejí na festival nejrůznější světelné instalace a ukázky současného umění spolu se zajímavým hudebním programem. Poslechnete si tady třeba hudební program akce "summer jazz in the city" se zvuky stylu grooving a zažijete opravdu velmi příjemné, konejšivé letní večery.

Po celé léto, od června až do října, se zde konají různé výstavy a kulturní podniky, otevřená studia, tvůrčí dílny, koncerty, letní divadlo a mnoho dalších uměleckých a kulturních aktivit. Dá se tedy vcelku jednoznačně říci, že budete v Bad Gasteinu přímo "políbeni" múzami.

Místo

Bad Gastein 47° 6' 51.0552" N, 13° 8' 13.1856" E
Location