Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Horský svět plný zážitků, 1. část

Mnoho atrakcí v oblasti Gasteiner Tal nabízí návštěvníkům opravdu jedinečné zážitky a zavede je do oblasti zábavy, divů, přemýšlení a užívání si.

Většina z místních zajímavostí je přímo přístupná lanovkami a nechybí pochopitelně ani krátká či delší putování po horách. Intenzivní zážitky z nádherného gasteinského světa hor a jedinečné panoramatické výhledy na Alpy zůstanou bezpochyby všem návštěvníkům dlouho v paměti.

Jmenujme například visutý most na Stubnerkogelu, nedalekou vyhlídkovou plošinu Grossglocknerblick a opravdu velkolepou skalní okružní trasu Felsenweg. Je to opravdu jen několik z nejoblíbenějších horských atrakcí v údolí Gasteiner Tal i celého Rakouska.

Fantastické skalní útvary

Ohromující siluety na Schlossalmu, které vytvořila sama příroda. Záleží jen na místě, kde stojíte a na vaší vlastní fantazii, abyste ve skalách spatřili třeba tvar krávy, orla nebo koně. Lákadlem pro velké i malé je pak "hora zážitků" Schlossalm a blízká záchytná vodní nádrž s dětským hřištěm.

Felsenweg

Okružní horská stezka Felsenweg v blízkosti Bad Gasteinu se nachází asi jen 400 m od horní stanice lanovky Stubnerkogel a vede podél strmé skalní stěny přes 16 m dlouhý visutý most na vyhlídkovou plošinu s nádherným panoramatickým výhledem na okolní hory.

V nadmořské výšce 2.217 m je tahle stezka zajištěna mřížovanou podlahou a průhledným drátěným pletivem po stranách bezprostředně nad okolními skalami, takže zážitky z hor jsou zde vysloveně velkolepé.

Stezka vede k oblíbené vyhlídkové plošině Glocknerblick a spolu se zpáteční cestou k horní stanici lanovky, kam se dá dojít přes velký visutý most, právem náleží k jedněm z nejpopulárnějších turistických atrakcí v celém Salcbursku.

Felsenweg je ovšem jen jednou z mnoha atrakcí na zdejších horách, které návštěvníkům zprostředkovávají opravdu jedinečné dojmy a speciální zážitky.

Visutý most

Visutý most na Stubnerkogelu je 140 m dlouhý a vede nad 30 m hlubokou propastí mezi restaurací a lanovkou Senderbahn. V nadmořské výšce 2.300 m je to první visutý most, který byl postaven v takovéto výšce, a je přístupný po celý rok (a to zdarma).

Z visutého mostu vede okružní stezka k horské atrakcí Glocknerblick a k trase Felsenweg. Na severní straně visutého mostu je Picture-Point, kde si můžete udělat zajímavé fotografie. Pro méně odvážné vede souběžně s visutým mostem bezpečná pěší trasa s dechberoucím panoramatem až na Grossglockner.

Fun Center

Fun Center Stubnerkogel nabízí zábavu a hry v nadmořské výšce 2.230 m. Přímo u horní stanice lanovky Stubnerkogelbahn bylo zřízeno na ploše 250 m² zábavné centrum, vybavené bezplatným připojením na internet, Wi-Fi konzolami, zařízeními Sony Playstation, kinem pro děti, lezeckou stěnou, šplhací sítí, stolním fotbalem, dětským hřištěm a skvělými místy k posezení.

Hned opodál je již známý visutý most, vyhlídková plošina Glocknerblick a další zajímavé atrakce na Stubnerkogelu. Vstup s platnou jízdenkou na lanovku je zdarma!

Geografie: 

Místo

Visutý most na Schlossalmu, Bad Gastein 47° 6' 47.2716" N, 13° 5' 56.0256" E
Location