Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Gasteiner Tal

Gasteiner Tal je asi 40 km dlouhé údolí, které se nachází v salcburském okrese Pongau, a rozkládá se na severu od Dorfgasteinu přes Bad Hofgastein až na jih k městečku Bad Gastein. Tyto tři obce jsou ještě tvořeny dalšími místními částmi.
V gasteinském údolí žije dohromady asi 15 000 obyvatel, a navíc tento region ještě disponuje dalšími zhruba 17 tisíci lůžky pro ubytování návštěvníků, což z něj činí jednu z největších a nejoblíbenějších rekreačních oblastí v celém Rakousku.

Nádherné horské scenérie, zdravé životní prostředí a skvělá infrastruktura, kterou sotva najdete na nějakém jiném místě, to je Gasteiner Tal - populární prázdninová destinace mnoha hostů. Údolí bylo již v minulosti známé díky místním léčivým jeskyním Gasteiner Heilstollen a je přímo proslaven termální vodou a s tím souvisejícími láčebnými zařízeními.

Lázně Alpentherme Gastein a Felsentherme se v posledních letech dostaly na vysokou moderní úroveň, solární lázně Solarbad Dorfgastein byly přestavěny a rozšířeny a již v roce 1960 tu bylo uvedeno do provozu golfové hřiště s 18 jamkami.

V létě vám Gasteinertal nabízí téměř nekonečné množství různých možností k pěší turistice, ať už v horách nebo v údolí. V Gasteinu je k dispozici více než 350 km značených turistických tras. Samozřejmě, že zde nechybí ani stezky pro cyklisty, pro horská kola (asi 120 km cest) a na své si tady přijdou i všichni ostatní letní návštěvníci.

V zimním období je Gastein známý jako vyhlášená lyžařská oblast s více než 200 km sjezdovek a nabídkou zimních sportů v té nejlepší kvalitě. Obzvlášť zaručená přítomnost sněhu je na Sportgasteinu s krásnými zimními turistickými stezkami a stopami pro běžkařské lyžování.

Gasteinertal také může nabídnout svým hostům ubytování v těch nejlepších hotelech, v čele s 5-hvězdičkovým Grand Park Hotelem a mnoha 4-hvězdičkovými hotely mezinárodní třídy. Dále jsou zde i levnější 3-hvězdičkové hotely, penziony, privátní pokoje k pronajmutí i apartmány.

Každoročně se tu také konají velké kongresy a další špičkové akce, jako např. European Health Forum Gastein, Red Bull Playstreets, tenisový turnaj žen okruhu WTA, Světový pohár ve snowboardu, mistrovství světa a mistrovství Evropy v různých sportovních odvětvích, a ukazují tak na opravdu široké zdejší možnosti, které jsou v údolí k dispozici.

Geografie: