Jste zde

Domů » Zima

Dovolená v Grossarlu

Zasněžená vesnice Grossarl

Idylická horská vesnička Grossarl se nachází v srdci rakouského pohoří Vysoké Taury, asi 35 km od střediska Dorfgastein. Původní centrum městečka je dobře zachováno a přímo vybízí k pěkným procházkám. Najdete zde staré náměstí s kostelem, pěkné domky, obchody a další služby. Přímo v obci i v jejím okolí se nachází mnoho pěkných hotelů, apartmánů a prázdninových domů k pohodlnému ubytování.

V celém údolí na vás čeká více než 250 kilometrů značených turistických tras, které vás provedou nádhernou horskou krajinou. Na krátké výlety i delší túry se můžete vydat sami nebo můžete využít služeb průvodce při organizovaných výletech. Při putování se můžete občerstvit v některé z mnoha horských chat, na které při cestě narazíte. Pro cyklisty je zde připraveno asi 120 kilometrů cyklostezek.
Oblíbenou aktivitou je v Grossarlu také rybaření, nejrozšířenější je pak zde muškaření. Milovníci vody mohou strávit pěkný den u křišťálově průzračného horského jezera nebo u jednoho z bazénů.

V zimní sezóně nabízí údolí Grossarltal, největší údolí v pohoří Vysoké Taury, mnoho nejrůznějších možností, jak strávit nezapomenutelnou dovolenou. Každý den můžete vyzkoušet něco jiného. Lyžařské areály Ski Amadé a Grossarl – Dorfgastein nabízejí nádherné a výborně upravené sjezdovky, pohodlné lanovky i útulné horské chaty. Návštěvníkům jsou zde k dispozici kilometry výborně upravených sjezdovek, běžeckých tras a zimních turistických stezek. Můžete zde také vyzkoušet sáňkování nebo bruslení. Výběr sportovních aktivit je opravdu široký.

V nedalekém skiareálu Dorfgastein se nachází výborný snowpark Boarders Paradise, kde najdete mimo jiné i 100 metrů dlouhou U rampu.
Nádherná běžkařská trať, která vede skrz celé údolí a je dlouhá třicet kilometrů, je upravená pro klasiku i bruslení a provede vás nádhernou zimní krajinou.
V okolí se nachází 8 sáňkařských drah, které dohromady měří 25 kilometrů. Asi nejoblíbenější je noční sáňkování. Místní taxi vás vyveze nahoru a vy se pak můžete za svitu měsíce nebo lamp vydat na dobrodružnou jízdu dolů do údolí.

Místo

Grossarl 47° 14' 9.7224" N, 13° 12' 8.8848" E
Location