Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Dovolená v Bad Hofgasteinu

Rakouské městečko Bad Hofgastein

Bad Hofgastein, městečko trhů s historickým centrem, leží v té nejslunnější a nejširší části krásného údolí Gasteiner Tal. Lyže, hory a horské lázně Alpentherme Gastein se saunovým světem Cascadia vytvářejí vskutku jedinečnou atmosféru. Můžete tu vyzkoušet různé sportovní aktivity, a to jak v létě, tak i v zimě! Nechte se tady v klidu unášet třeba pestrým programem plným hudby a kultury. Především v letní sezóně se zde koná mnoho hudebních akcí.

Bad Hofgasteinu, který se nachází v Salcbursku, se podařilo začlenit do přírodního prostředí elegantně a harmonicky a to především díky odpovídající architektuře. Centrum města je obklopené pěší zónou, krásnými obchody, hotely a restauracemi a také velkým lázeňským parkem. Procházka samotným městečkem je vždy krásným zážitkem.

Obyvatel zde žije asi 7 tisíc a pro hosty zde mají připraveno k ubytování více než 7 200 lůžek. V roce 2010 tu napočítali neuvěřitelných 1 109 000 přenocování. Ubytování je možné v některém z pěkných hotelů nebo si lze pronajmout apartmán či celý dům. Většina jich je zařízena v typickém rakouském stylu. Stačí se jen podívat z okna a hned uvidíte nádhernou přírodu hor Gasteinu! O zdejším krásném okolí je ale pochopitelně nejlepší přesvědčit se osobně.

Spojit příjemné s užitečným, to je Bad Hofgastein. Můžete se zde vedle různých obchodních nebo kongresových záležitostí oddávat i osobnímu odpočinku, aby si také vaše tělo a mysl odpočinuly od každodenního života. Městečko nabízí tu nejmodernější konferenční techniku, a po úspěšné práci odpočinek a klid uprostřed krásných hor v okolí Gasteinu.

Místo je zasazené do krásné krajiny – je obklopené majestátními horami, které umožňují nejrůznější sporty. V létě lákají místní hory k lehkým procházkám i k náročnějším horským túrám. Krajina národního parku Vysoké Taury je také vhodná pro cyklistiku. V zimě se z obce stane pravý ráj všech milovníků zimních sportů. Celkem pět lyžařských areálů se stará o nové a nevšední zážitky. Pro lyžaře a snowboardisty je zde výborně připraveno mnoho kilometrů sjezdovek. K dispozici jsou sjezdovky všech úrovní jak pro začátečníky, tak pro zkušené profíky. Vyzkoušet můžete i carvingové trasy nebo jízdu na boulích.

Kromě lyžování na výborně připravených sjezdovkách můžete vyzkoušet stejně dobře připravené tratě pro běžky, které vás provedou krásnými zasněženými lesy. Můžete zde dále vyzkoušet i sáňkování nebo bruslení. Krásnou zimní romantiku můžete zažít při jízdě na saních tažených koňmi nebo při procházkách nádhernou zasněženou a klidnou krajinou. Po dni stráveném na sjezdovce je možné strávit příjemný večer v jedné z mnoha restaurací a hospůdek s tradiční rakouskou kuchyní.

Místo

Alpentherme, Bad Hofgastein 47° 10' 11.2296" N, 13° 6' 17.622" E
Location