Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Cyklistika

Gasteinská krajina v létě
Autor: Marshdude

Je jízda na kole vaší oblíbenou letní aktivitou? Pak budete v rakouském údolí Gasteiner Tal na tom správném místě! Objevíte tady snad totiž úplně vše, po čem by mohlo srdce toho pravého bikera zatoužit. Jsou tu půjčovny kol, obchody s cyklistickými potřebami a stezky vhodné pro všechny úrovně cyklistické zdatnosti. Jízda na kole v Rakousku, to je zážitek pro celé rodiny s dětmi.

Trasy pro horská kola

Speciálně pro horské cyklisty a vyznavače delších cyklistických tras je v Gasteinu připravena hustá síť stezek pro horská kola a četné vedlejší silnice. Kdo miluje sportovní výzvy a jízdu do kopce, pro toho josu určeny místní náročné lesní cesty a silnice. K rozšíření nabídky bylo ještě vybudováno několik tras pro horská kola v oblasti vysokohorských pastvin. 15 speciálních tratí je určeno pro všechny opravdu ambiciózní bikery.

Cyklotrasy pro rodiny

Velmi vhodné pro celé rodiny jsou pak pohodlně sjízdné trasy v Gasteinském údolí. Hlavně místní okružní trasa zavede cyklisty do těch skutečně nejkrásnějších míst a k mnoha zajímavým památkám Gasteiner Talu. Délka jednotlivých tratí se pochopitelně liší, takže zde objevíte trasy dlouhé od 30 do 60 km. Ke zdolání uvedeného počtu kilometrů je však zapotřebí dobré fyzické kondice.

V celkem pravidelných odstupech tu ale na vás budou čekat výborné hostince, které vás budou lákat k malým občerstvovacím zastávkám. Takže se dá říci, že jízda na kole v Rakousku, je nejen sportovním výkonem ale i příjemným požitkem.

Odpočinek

Po namáhavé jízdě na horském kole či po delší cyklistické túře není snad nic lepšího, než relaxační koupel v termálních lázních v Gasteinu. Zkuste tedy navštívit lázně Alpentherme v Bad Hofgasteinu nebo Felsentherme v Bad Gasteinu. Ponořte se do termálních vod a načerpejte novou energii.

Kola s elektrickým pohonem

Zdejší nádhernou přírodu můžete poznat i pohodlným aktivním způsobem. Zkuste to na kole z bodu A do bodu B, aniž byste se museli na stoupáních nějak vyčerpávat a ještě si přitom odpočinuli. S e-Bikes se budete moci pohybovat i po strmých horských silnicích a prozkoumat bez větší námahy i ta nejkrásnější místa v Gasteinertalu.

Segway

Rychlost tohoto kola se samostatným elektrickým pohonem se ovládá přesunem rovnováhy. Po krátkém seznámení se s vozidlem se již můžete bez nějakých obav vypravit k absolvování zkušebního kola – a pak už lze vyrazit za poznáváním.

Monsterroller a Mountaincart

Túry s průvodcem na skútrech "Monsterroller" a na horských vozících "Mountaincart" z horní do střední stanice lanovky na Schlossalm se staly zdejší atrakcí. Dospělí i děti jsou opravdu nadšeni těmito neobvyklými způsoby pohybu po horách a vesele sjíždějí různé kopce.

Projížďky za přítomnosti průvodce se organizují od poloviny června do konce září 3x denně. Účastnit se jich mohou již děti od 10 let věku.
Za zapůjčení Monsterroller zaplatíte cca 9 €, za Mountaincart 17 €. V ceně je zahrnuto i odborné vedení a ochranné pomůcky.

Geografie: 

Místo

Felsentherme, Bad Gastein 47° 6' 40.5288" N, 13° 8' 2.6592" E
Location