Jste zde

Domů » Gasteiner Tal » Bad Hofgastein

Bad Hofgastein a zimní dovolená

Salcburské městečko Bad Hofgastein je ideální místo pro zimní dovolenou, které nabízí krásnou pěší zónu plnou obchodů a restaurací a také rozlehlý lázeňský park. Leží ve velmi krásné oblasti, kterou obklopují majestátní vrcholky hor, které nabízejí širokou škálu zimních sportů. Při dovolené v Bad Hofgasteinu můžete zvolit ubytování v hotelu, ale také v prázdninovém apartmánu nebo v horské chatě.

Při slunečném počasí se můžete jen tak procházet po zimním pohádkovém světě nebo sjíždět dolů na lyžích po zasněžených svazích. Běžkařské trasy vedou lesy s hlubokým sněhem, ale také po prosluněných pasekách. Velmi zajímavým a adrenalinovým zážitkem je lezení po ledu (ice climbing), trochu méně napínavou zábavou je chůze na sněžnicích, která vás přiblíží k neposkvrněné přírodě.

Nabídku zimních sportů doplňuje například sáňkování, bruslení nebo curling. Nesmíme ale zapomenout na lyžaře a snowboardisty, pro které je připraveno pět hlavních lyžařských oblastí s pestrou nabídkou. Najdete tu jak sjezdovky pro začátečníky a pro náročné lyžaře, tak také sjezdovky s boulema a carvingové trasy.
K odpočinku a k ápres–ski zve návštěvníky velké množství horských chat.

Geografie: