Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Aktivní dovolená v létě, 2. část

Gasteinský vodopád
Autor: HibaHaba

Raftové čluny jsou zhotoveny z velmi odolného materiálu. Na sobě vzájemně nezávislé vnitřní komory člunu zajišťují ještě větší bezpečnost v případě nehody. Na takovém člunu se může bez obav plavit skupina 4 – 12 pasažérů. Účastníci plavby veslují pádly a kormidelník na raftu dbá na to, aby si člun udržoval ten správný směr.

Aby se s raftem dalo ve vodě skvěle manévrovat, je zapotřebí neustále pádlovat. Kromě toho musíte stále vylévat vodu, která do člunu obvykle nateče. Proto také určitě nebude nikomu při raftingu v Salcbursku, a to ani při nízkých teplotách vody, zima.

Chcete-li si rafting vyzkoušet na vlastní kůži, není nic jednoduššího, než strávit příští letní dovolenou v Gasteiner Talu a vyzkoušet si tenhle mokrý a studený druh sportu.

Jóga a meditace

S pomocí manter, pránájámy (cvičení kontroly dechu a životní energie), ásany (udržování pozice) a relaxačních sekvencí vytváří jóga nutné vyvážení potřebné k dosažení rovnováhy mezi tělem a duší, a vnáší další energii do dalších vašich předsevzetí.

V rámci jedinečného pěšího výletu ke Gasteinskému vodopádu se můžete připojit k výkladu odborníků na načerpání energie z termální vody. Dozajista se na vás projeví po absolvované meditaci síla tamní energie, která umocní váš výkon i vaši vlastní sílu.

V případě hathajógy se jedná především o v podstatě velmi jednoduché věci, jako jsou pohyb, dýchání, všímavost, napětí a odpočinek - je to snaha o vyrovnání pocitů těla a mysli. Co způsobuje stres? Jak se mohu naučit lépe porozumět sobě i druhým? Jak vidíme své vlastní tělo v pozitivním smyslu? Jak lze dosáhnout posílení vlastních schopností k léčivým procesům ve vlastním těle?

Tenis

Sportovní příležitosti pro tenisové fanoušky v údolí Gasteiner Tal jsou skutečně velmi obsáhlé. Je tu asi 40 tenisových kurtů (z toho cca 30 venkovních a zbytek vnitřních) a pak i jeden squashový kurt), které nepochybně poskytnou milovníkům těchto sportů plné uspokojení.

Zlepšete si tady třeba svůj bekhend, koncentrujte se na první podání, anebo si jen tak užívejte zábavy ze hry ve smíšeném doublu. Okouzlující panorama světa hor u Gasteinu a čerstvý vzduch určitě přispějí k tomu, že tenis na antuce i na umělé trávě bude pro všechny účastníky čirým sportovním potěšením. Ale nesmíte přitom kvůli obdivu z hor spustit z očí tenisový míček.

Lezení po skalách

Zkuste si ovládání schopností vlastního těla, flexibilitu a koordinaci, jakož i hranici svých možností při lezení po skalách či při organizovaných sportovních lezeckých túrách. Gasteiner Tal nabízí lezeckou zábavu pro všechny věkové kategorie.

V oblasti Schlosslam se dá vhodným způsobem spojit putování po horách s lezením po skalách. Vyznavači lezení se mohou vypravit třeba na cvičnou stěnu (stupeň obtížnosti C / D, 70 m) nebo na rodinný výlet spojený s lezením po skalách (obtížnost B, resp. C / D, ale tuto část lze i vynechat, 300 m).

Zdejší lezecké výstupy jsou uspořádány tak, že se dá přes pěší turistické stezky pohodlně dojít k horní stanici lanovky na Schlossalm. Odtud se můžete rovněž vypravit na lezecký výstup k Mauskarspitze (obtížnost B / C, 250 m), na cvičný lezecký výstup na Kleine Scharte (obtížnost C / D, 70 m) či třeba na rodinný výstup "Hirschkarspitze"(stupeň obtížnosti C / D, 300 m).

Kromě toho je po celém Gasteinertalu vybudováno mnoho lezeckých cest různých stupňů obtížnosti. Více informací o kurzech lezení, lezeckých a vysokohorských túrách, a o pěších túrách s průvodci lze v ucelené formě získat v organizaci Alpinschule Angerer v Dorfgasteinu.

Geografie: 

Místo

Ski-Alpinschule ANGERER, Dorfgastein 47° 14' 38.634" N, 13° 6' 33.4872" E
Location